FunX

Via deze link kun je ervaren hoe een depressie voelt

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Via deze link kun je ervaren hoe een depressie voelt

Heb je zelf geen depressie, dan is het vaak lastig om iemand te begrijpen die dat wel heeft. Drie op de tien jongeren heeft hiermee te maken, dus een beetje inlevingsvermogen zou wel fijn zijn. Maar ja, hoe dan? NOS op 3 heeft een online special gelanceerd waarmee je door interactieve ervaringen in het hoofd kan kruipen van een depressief persoon.

depressiemodus

De special bevat onder andere een video met een depressiemodus die je aan of uit kan zetten. Het is een simpel filmpje van iemand die naar buiten gaat. Voor mensen die niet depressief zijn, is dat de normaalste zaak van de wereld. Maar zet je de depressiemodus aan, dan ervaar je ineens heel wat anders. Ook maakt deze special het voelbaar hoe vervelend contact met familie en vrienden kan zijn en hoeveel stress social media soms geven wanneer je neerslachtige gevoelens hebt.

niet normaal

NOS op 3 heeft ook gesproken met zes jongeren die vertellen hoe ze strugglen met alledaagse situaties. Dat wat voor jou misschien normaal is, maar voor hen niet. Een aantal van de geïnterviewden is nog onder behandeling en sommigen zijn inmiddels van hun depressie af.

Scroll je naar het einde van de special, dan vertellen deze ervaringsdeskundigen hoe ze uiteindelijk hulp hebben gezocht en hoe ze uit deze nare situatie zijn gekomen of nog uit proberen te komen.

Klik op de onderstaande afbeelding om de special te bekijken.

True Selfie

FunX heeft tijdens de True Selfie-week uitgebreid aandacht besteed aan depressie onder jongeren. Tijdens deze speciale week, die plaatsvond van 9 tot en met 15 april, zijn er verschillende persoonlijke verhalen online gepubliceerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie