FunX

Stand-in van Samuel L. Jackson is Surinaamse Rodney Glunder

  1. Newschevron right
  2. Stand-in van Samuel L. Jackson is Surinaamse Rodney Glunder

Een tijdje terug was de enige echte Samuel L. Jackson in Amsterdam voor opnames van de film The Hitman's Bodyguard. De Surinaams-Nederlandse Rodney Glunder had de eer om zijn stand-in te zijn op de set. Morad & Shay belden met hem, want hoe in hemelsnaam heeft hij het voor elkaar gekregen?

"Ik heb geluk gehad. Ik had me, net als vele anderen, opgegeven. Ik was eerst afgewezen, omdat ze me te kort vonden. Ik ben 1.83 meter en hij is 1.90 meter. Ik voldeed wel aan de rest van de eisen. Twee weken later werd ik gebeld dat ze me toch heel graag de klus in voor deze film wilden geven."

IDOOL

Rodney was simpelweg gezegd de man die Samuel L. Jackson speelde als de camera's niet draaiden. "Je moet alles wat hij gaat doen, eerst doen. Zo kunnen ze alles op de set eerst afstemmen zoals licht, camera, checken of de locatie veilig is, enzovoorts." Rodney, die zelf op hoog niveau aan kickboksen en worstelen heeft gedaan, vond het een hele eer om de stand-in van zijn grote idool te zijn.

"Ik had de dankbare taak om die scene een uur a twee te spelen. Vervolgens komt meneertje met de limo aan en doet diezelfde scene in een kleine vijf minuutjes en gaat weer weg. Hij heeft wel de tijd genomen om even met me te praten en me een beetje power te geven. Daarna heb ik hem met rust gelaten."

Om de stand-in van Samuel L. Jackson te zijn, heeft Rodney een paar honderd euro verdiend.

Ster advertentie
Ster advertentie