FunX

Faith (20) dreigt huis uitgezet te worden na overlijden moeder

foto: Faith met haar moeder (Privéfoto)
  1. Newschevron right
  2. Faith (20) dreigt huis uitgezet te worden na overlijden moeder

De 20-jarige Faith beleeft al een jaar lang een ontzettend ellendige situatie. Op 2 mei 2020 verloor zij haar moeder, maar daarvoor heeft ze amper de tijd gehad om te rouwen. Al een jaar lang dreigt ze namelijk uit haar woning gezet te worden. In Start met Fernando vertelde ze meer over haar situatie.

Faith (20) dreigt huis uitgezet te worden na overlijden moeder

Waarom?

Al haar hele leven woont Faith in een vier kamer-appartement in Schiedam, waar zij opgroeide met haar moeder. Hun leven veranderde compleet toen Faiths moeder in 2019 de diagnose kanker kreeg. Hoe moest alles verder?

Faith nam contact op met verhuurder Woonplus om haar naam als medehuurder op het huurcontract te krijgen. Daar schoot ze helaas niet veel mee op, aangezien ze van het kastje naar de muur werd gestuurd. "Ze zeggen dat het huis te groot is en dat ik in de financiële problemen terecht ga komen", dat was de conclusie van Woonplus volgens Faith. Dat vindt ze nergens op slaan. "Ik betaal het nu al sinds mei vorig jaar helemaal zelf."

Tijd om leven weer op te pakken

Woonplus heeft Faith in de tussentijd andere woningen aangeboden maar daar gaat ze niet op in. "Het gaat mij er niet om dat die andere woningen te klein zijn ofzo. Het gaat mij erom dat ik niet de tijd krijg om te rouwen. Ik ben gelijk doorgegaan toen mijn moeder is overleden en ik moet ook naar school en mijn stage. Daarnaast heb ik sinds maart een baantje. Stapje voor stapje ben ik mijn leven weer aan het oppakken. Daarom denk ik van: geef me gewoon nog wat meer de tijd om dat rustig aan te doen. Nu moet alles zo snel."

Rechtszaak

Faith schakelde uiteindelijk een advocaat in. "Op een gegeven moment trok ik het niet meer. Toen heb ik een advocaat ingeschakeld, omdat ik bij elk bericht van Woonplus overstuur raakte en niet meer wist wat ik moest doen."

Om ervoor te zorgen dat Faith alles op een rustig tempo kan aanpakken, heeft haar advocaat Woonplus gevraagd om een uitstel van twee jaar. Daar is Woonplus echter niet mee akkoord gegaan. De verhuurder is naar de rechter gestapt voor een ontruiming van de woning. Die rechtszaak vindt op 25 mei plaats.

Petitie

Inmiddels heeft Faith ook een petitie gestart, die meer dan 7800 keer is ondertekend. Dit om aandacht te vragen voor haar situatie en die van andere jongeren in Nederland. "Ik hoop dat de rechter naar de petitie kijkt. Dit is niet alleen voor mij, maar voor nog veel meer jongeren in Nederland die zoiets meemaken. We horen goede hulp te krijgen in zo'n situatie en die krijgen we nu niet."

Ster advertentie
Ster advertentie