FunX

CritiX Café: Zwarte Piet, Ebola en ruziën op social media

  1. Newschevron right
  2. CritiX Café: Zwarte Piet, Ebola en ruziën op social media
Heeft Albert Heijn het goed aangepakt door afstand te nemen van Zwarte Piet en er daarna weer op terug te komen? Zit er een complottheorie achter het dodelijke Ebola? En moeten artiesten hun ruzies uitvechten via social media? Alles kwam voorbij in CritiX!


Albert Heijn en Zwarte Piet
Albert Heijn kondigde deze week groots aan Zwarte Piet te weren uit hun schappen. Na véél ophef en een heuse boycot, kwamen ze deels op dit besluit terug. Moeten grote bedrijven zich mengen in maatschappelijke discussies? Luisteraars Jim, Charita en Cedric waren het er niet over eens:Columniste Anousha Nzume maakte afgelopen week samen met andere BN'ers #zwartepietmakeover trending op social media. Zij pleit voor een aanpassing van Zwarte Piet en vertelde over wat dit allemaal teweeg brengt:Is Ebola een complot?
Het Ebola-virus grijpt dodelijk om zich heen in Afrika. Media staan bol van de verschrikkelijke epidemie en het gevaar voor andere delen van de wereld. Publicist Martin Vrijland ziet een complot:Artistieke ruzies op social media
Murda Turk was te gast om te praten over de liefde, zijn artistieke toekomst en... Beefs op social media. Of artiesten hun ruzietjes uit moeten vechten via Facebook, Instagram en Twitter, liet Murda in het midden. Zelf is hij er naar eigen zeggen wel volwassener in geworden:Derek Otte sloot de show af met z'n wekelijkse rijmelarij over het onderwerp:CritiX Café is de plek waar jouw mening telt. Heb jij een suggestie voor een onderwerp of heb je een stuk geschreven over iets dat jou bezighoudt? Mail dan naar critix@funx.nl!

Ster advertentie
Ster advertentie