FunX

Zarayda verhuist naar Afrika voor droomdocu

  1. Newschevron right
  2. Zarayda verhuist naar Afrika voor droomdocu
Zarayda Groenhart is vanaf vandaag te zien in het dertiende seizoen van Wie is de Mol?, dat opgenomen is in Zuid-Afrika. Samen met onder andere Tim Haars, Tania Kross, Ewout Genemans en Paulien Cornelisse jaagt ze op een mol in hun midden. Ondertussen werkt ze ook haar aan een droomproject in Zuid-Afrika: een documentaire over gemengde relaties.

Gemengde relaties

Wie is de Mol? is opgenomen in Zuid-Afrika, een speciaal land waar Zarayda vaker is geweest doordat haar vriend daar veel familie heeft wonen. De presentatrice heeft altijd al het droomidee gehad om daar een documentaire op te nemen over gemengde relaties en durfde het dit jaar samen met haar vriend aan. "In Nederland zijn we het gewend dat iedereen met iedereen kan gaan. Een Surinamer met een Nederlander, een Chinees met een Hindoestaan, maar in Zuid-Afrika is iedereen met iemand samen van dezelfde kleur."

Underground

Zarayda ontdekte zelfs dat gemengde relaties vroeger ten strengste verboden waren in Zuid Afrika. Het kon je een celstraf opleveren. "Er waren zelfs underground clubs waar je in het geheim iemand van een andere kleur kon ontmoeten." Ondanks de zware periode voor de gemengde koppels, heeft Zarayda toch prachtige verhalen kunnen verzamelen van mensen die tot op de dag van vandaag nog samen zijn.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73464297"></iframe>
{/source}

Liefdespaar

Het mooiste verhaal vond Zarayda bij een stel dat al zestig jaar samen is. "Hij is blank en begin 80, zij zwart en eind 70. Ze hebben beide van alles meegemaakt. Zo hebben ze in de gevangenis gezeten voor hun liefde en zijn ze allebei hun families kwijtgeraakt." Daar kunnen wij volgens Zarayda echt wat van leren. "Iedereen hoopt in zijn relatie dat het er een is die stand houdt. Eentje die steeds beter wordt. Als je hoort hoe zij dat hebben gedaan, terwijl de hele wereld tegen hun was, dan raakt dat je diep."

Verhuizen naar Zuid-Afrika

Zarayda weet nog niet wanneer de documentaire af is, want ze zegt dat ze nog veel research moet doen. Daarom heeft ze besloten om een periode in Kaapstad te wonen, zodat ze de docu in alle rust kan maken. Om de laatste ontwikkelingen te volgen, check je haar blog op Zarayda.nl.



Geen geruzie

De opnames voor Wie is de Mol? hebben volgens Zarayda al een tijd geleden plaatsgevonden, dus terwijl zij hard werkt aan haar droomdocu, is ze wekelijks te zien op de beeldbuis. De presentatrice hoefde niet lang na te denken toen ze gevraagd werd voor Wie is de Mol?. "Je hebt veel avonturenprogramma's met onderliggende spanningen en ruzies, maar bij Wie is de Mol? gaat het gewoon om het spel. Negen mensen, een mol en wie is het slimst. Wie kan het beste de saboteur achterhalen. Ik heb nooit persoonlijke ruzies gezien of mensen die schreeuwen: jouw moeder ..!"

Uitzending

Zarayda zegt dat je in Wie is de Mol? erg wordt getest op je vertrouwen in de mens. Sommigen zijn heel wantrouwig en anderen vertrouwen graag op mensen." Zelf vertrouwt ze in de mens, maar dat zegt nog niets over het spel: "Dat het voor mij werkt in het leven, betekent nog niet dat het voor mij werkt in het spel, want het spel is: Somebody is gonna fuck you up!" Wie is de Mol? is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien op Nederland 1. De herhalingen zijn op donderdag rond 14:30 uur op Nederland 2 en zaterdag rond 14:30 uur op Zapp.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/EqMdiAbqO2M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie