FunX

Gaan we van 'Netflix and chill' naar 'Disney+ and chill'?

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Gaan we van 'Netflix and chill' naar 'Disney+ and chill'?

Stel je voor dat 'Netflix and chill' straks opeens verandert in 'Disney+ and chill'. WAIT WHAT?! Yep, het zou zomaar kunnen. Er komen namelijk steeds meer streamingdiensten aan. Allemaal heel dope, maar het kost ook mo’ money én het zorgt natuurlijk voor keuzestress. Waarom niet gewoon één streamingdienst? Techjournalist Nando Kasteleijn vertelde er meer over in Start.

Keuzestress

Behalve Apple TV+ komt ook Disney+ nu richting ons kikkerlandje. Maar waarom wil iedereen opeens een streamingdienst starten? Nando: "Ze hebben gezien bij Netflix wat voor een groot succes dat is geworden. [...] Daar willen ze in meegaan. Disney+ is de grote nieuwe speler op de markt die heel veel eigen content heeft. Ze hebben onder andere Disney, Marvel, Star Wars en ook National Geographic. Het wordt een enorme catalogus die ze gaan aanbieden."

Meer streamingdiensten, mo' money

Maar meer streamingdiensten betekent natuurlijk ook meer abonnementen. En dat kost weer heel wat geld. De kans is misschien niet heel groot dat je je gaat abonneren op alle diensten. Maar hoeveel geld ben je straks kwijt als je je zou willen abonneren op Netflix, Apple TV+, Disney+ en misschien nog Nederlandse streamingdiensten, zoals Videoland en NPO Start Plus? Volgens Nando ben je daar minimaal 36,91 euro per maand kwijt.

Concurrentiestrijd

Internationaal is Netflix natuurlijk de grootste met meer dan 150 miljoen abonnees wereldwijd. Een leven zonder Netflix is nu ondenkbaar, maar kunnen we een inhaalslag verwachten van de nieuwe streamingdiensten? Volgens een onderzoek van Telecompaper is er in ieder geval heel veel interesse in Disney.

"De onderzoeker die ik afgelopen week sprak zei dat Disney+ wel eens groter zou kunnen worden dan Netflix in een paar jaar tijd. Of dat echt gaat gebeuren is natuurlijk afwachten, maar hun papieren zijn goed. Uiteindelijk draait het ook om de kosten. Als je op hogere kwaliteit met meerdere mensen van Netflix gebruik wilt maken, betaal je 14 euro per maand. Bij Dinsey+ wordt dat 7 euro per maand. Dat is best wel een fors verschil."

Tja. Dan maar 'Disney+ and chill'?

Ster advertentie
Ster advertentie