FunX

Zoë Tauran over TikTok-hit 'Gebruik Me': "Veel mensen voelen zich zo"

foto: YouTube: Zoë Tauran
  1. Newschevron right
  2. Zoë Tauran over TikTok-hit 'Gebruik Me': "Veel mensen voelen zich zo"

Het nummer Gebruik Me van Zoë Tauran en Frenna heb je ongetwijfeld al eens voorbij horen komen. Op TikTok is het een grote hit en op Spotify heeft het momenteel de #1-positie in de Nederlandse Top 50 veroverd. Veel fans genieten dus van de track, al vragen sommigen zich ook af wat er achter de heftige lyrics schuilgaat. Zoë vertelde erover aan Gilly in Start.

Zoë Tauran over songtekst 'Gebruik Me': "Er zijn heel veel mensen die zich zo voelen"

Ongezonde relatie

In Gebruik Me zingen Zoë en Frenna over een ongezonde relatie die ze maar moeilijk achter zich kunnen laten. "Het gaat over een situatie waarin je zoveel van iemand houdt dat het te pijnlijk is om dat los te laten, wetend dat het eigenlijk niet goed voor je is", legt Zoë uit. Zelf heeft ze dat ook al eens meegemaakt. "Anders had ik het nummer nooit uitgebracht. Ik denk dat veel mensen in zo'n situatie hebben gezeten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Hoewel veel mensen zich herkennen in het nummer, vinden sommigen de tekst nogal toxic. Met name het refrein, waarin Zoë zingt: "Gebruik me, als dat betekent dat je stiekem nog een beetje van me bent." Ze stellen bijvoorbeeld dat het je laten gebruiken door iemand niet iets is wat je zou moeten romantiseren.

Steun

Zoë begrijpt wel waar die comments vandaan komen. "Het is ook geen gezonde situatie, maar wel de realiteit." Ze wil dan ook vooral steun bieden aan mensen die in een ongezonde of ongelijkwaardige relatie zitten of hebben gezeten door te laten zien dat ze niet de enige zijn. "Toen ik in die situatie zat, voelde ik me best wel alleen. Maar er zijn helaas veel mensen die zich zo voelen. Als je het niet hebt meegemaakt, begrijp je dat misschien niet."

Wat Zoë betreft kan het helpen om soortgelijke verhalen te horen wanneer je probeert om uit zo'n lastige situatie te komen. "Ik heb genoeg berichtjes gehad van mensen die zeggen dat het nummer hun juist helpt. Al zijn het er maar drie, dan heb ik het voor die personen geschreven."

Zoë Tauran

Zoë is voor sommigen nog een nieuwe naam in de Nederlandse scene, maar toch is ze al voor de derde keer in korte tijd in de hitlijsten terug te vinden. In mei brak ze door met de hit Solo met Bilal Wahib en ze is ook te horen op de remix van Idaly's Amazin' met Ronnie Flex.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie