FunX

Mohammed el Harouchi is een bescheiden topchef

  1. Newschevron right
  2. Mohammed el Harouchi is een bescheiden topchef
Hij werkte bij de beste chefs van Nederland voordat hij besloot om zijn eigen restaurant te beginnen. Mohammed el Harouchi onderscheidt zich door invloeden uit Noord Marokko met de Franse keuken te combineren. Als chef heeft hij de leiding in de keuken, maar schreeuwen doet hij niet. Zondag in Hi5 bood hij de vacature voor ‘medewerker in de bediening’ aan.

Michelinster


Mohammed el Harouchi was nog maar één jaar bezig in zijn eigen Restaurant Solo toen hij een Michelinster kreeg in 2006. In hetzelfde jaar werd hij door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot ‘kookbelofte van het jaar’. Hij is er erg trots op, maar zegt ook “je moet elke dag hard werken om je gasten tevreden te stellen, je kunt niet elke dag stilstaan bij de ster die je hebt gekregen”.

Gevoel
Voor Mohammed el Harouchi is het ‘gevoel’ dat gasten krijgen in zijn restaurant het allerbelangrijkst. “Gasten ontvangen met een glimlach is veel belangrijker dan een stropdas die kaarsrecht zit”, zegt hij zelf. Hij hecht er waarde aan dat de filosofie van zijn bedrijf duidelijk overgebracht wordt naar het personeel. De selectie van het personeel is dan ook het “allerbelangrijkst” volgens de topchef.

Vacature
Luisteraar Josephine was zeer gecharmeerd van het hele verhaal dat ze on-air een poging waagde om de snuffelstage te bemachtigen en met succes. Beluister de uitzending hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie