FunX

Dean (27): “Beter in je vel zitten, is meer waard dan een sixpack”

  1. Newschevron right
  2. Dean (27): “Beter in je vel zitten, is meer waard dan een sixpack”

“Ik merk vanuit mijn omgeving dat veel mensen sporten en fit zijn wel belangrijk vinden, maar vaak zetten ze geen concrete stap naar een fitter en actief leven. Mensen leven onder een grote sociale druk, krijgen veel prikkels binnen en nemen weinig tijd voor zichzelf.

Tijdens het trainen vergeet je alles even. Daarom is sport zo belangrijk. Dat wil ik mensen ook meegeven in mijn werk als personal trainer en in de groepslessen.

Ik wil dat iedereen plezier heeft in het sporten. Het moet geen straf zijn om fit te worden. Ik denk dat iedereen sporten leuk kan vinden, je moet alleen de juiste snaar weten te raken. Als iemand iets niet leuk vindt, ga ik dat nooit forceren. Maar je moet iemand soms wel uit zijn comfortzone trekken.

Ik vind het heel mooi om de progressie te zien bij mensen. En dat is niet per se dat iemand afvalt, maar juist het mentale aspect. Dat iemand een positiever zelfbeeld ontwikkelt. Een ander positief punt is dat ze minder lichamelijke klachten ervaren. Voornamelijk onderrug klachten kunnen simpel verholpen worden door meer te bewegen en het correct uitvoeren van oefeningen.

Als je begint met trainen doe je dat in eerste instantie vaak voor je uiterlijk. Je wil er goed uitzien en leuke foto’s op social media plaatsen. Maar ik merk dat mensen na een paar maanden trainen veel beter in hun vel zitten en dat is meer waard dan een sixpack. Het is tof om mensen dat bij te brengen."

- Dean (27)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie