FunX

Rianne (25): "Saxofoon spelen helpt me in mijn strijd tegen anorexia"

  1. Newschevron right
  2. Rianne (25): "Saxofoon spelen helpt me in mijn strijd tegen anorexia"

"Ik heb een eetstoornis: anorexia nervosa. Daarvoor ben ik nu in herstel. Ik heb nog een flinke weg te bewandelen tot ik helemaal gezond ben. Gelukkig houdt muziek maken me op het goede pad. Het is echt mijn uitlaatklep. Op 11 juni mocht ik saxofoon spelen bij het eerbetoon aan Feis op de FunX Music Awards. Dat was mijn eerste grote soloshow en het was geweldig. Drie weken daarna ging het helaas heel slecht. Ik kreeg hartproblemen en belandde in het ziekenhuis. Het was echt op het randje en er was een kans dat ik het niet zou halen. Dat heeft me doen inzien dat ik niet zo verder wou. Ik werd opgenomen en ging 24/7 de strijd aan tegen mijn eetstoornis. Dat was afzien, maar gelukkig had ik mijn saxofoon.

Nu gaat het een stuk beter en daar ben ik heel blij om. Ik woon weer zelfstandig en zit in mijn afstudeerjaar op het conservatorium in Rotterdam. Ik ben net een week op studiereis geweest en over anderhalve week ga ik naar Zuid-Afrika om daar mee te werken aan een muziekproject voor kinderen. Muziek maken is echt mijn alles. Het houdt me op de been. Als ik het lastig heb, ga ik even saxen. Op moeilijke momenten heb ik vaak het filmpje van de FunX Music Awards teruggekeken. Dat gaf me dan weer kracht. Hoe slecht het ook kan gaan met je, alles is mogelijk. Dat is wat ik mensen echt wil meegeven: zoek iets waar je houvast in kan vinden, op een gezonde manier. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Waar een wil is, is een weg."

- Rianne (25)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie