FunX

Dirk (24): "Ik zit in een rolstoel, maar met zelfmedelijden bereik je niks"

  1. Newschevron right
  2. Dirk (24): "Ik zit in een rolstoel, maar met zelfmedelijden bereik je niks"

"Ik vond het moeilijk om te accepteren dat ik in een rolstoel door het leven moest gaan. Ik was veertien jaar toen ik - na hoofdpijn en een epileptische aanval - plotseling in een coma belandde. Dat duurde een half jaar. Er gingen veel verschillende emoties door me heen: verdriet, boosheid en teleurstelling. Ik was bang dat de kwaliteit van mijn leven achteruit zou gaan door mijn beperking, maar tegenwoordig denk ik daar heel anders over.

Toen ik net uit coma was, kreeg ik therapie en ging ik naar de psycholoog. Daar leerde ik relativeren en het heeft me een duwtje in de juiste richting gegeven. Ik sta nu heel anders in het leven. Ik zit dan wel in een rolstoel, maar met zelfmedelijden bereik je niks. Je kunt beter je best doen om je eigen kwaliteiten en doel in het leven te ontdekken. Als je een doel hebt en inziet dat je recht van bestaan hebt, dan kun je ook meer bereiken. Ik ontdekte dat ik best wel handig ben in programmeren en softwareontwikkeling. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan vanuit mijn ziekenhuisbed. Inmiddels heb ik sinds mijn achttiende een eigen telecombedrijfje.

Je hoeft niet per se superslim te zijn om wat de kunnen bereiken. Wel is het belangrijk dat je zelfbewust bent, je eigen skills moet ontdekken en vanuit daar kun je dan weer verder."

- Dirk (24)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie