FunX

Yoleiny (33): "Alleenstaande moeder zijn heeft me niet gestopt om advocaat te worden"

  1. Newschevron right
  2. Yoleiny (33): "Alleenstaande moeder zijn heeft me niet gestopt om advocaat te worden"

"Mijn droom om advocaat te worden begon bij mijn moeder, met wie ik altijd discussies voerde. Zij zei: 'Je moet advocaat worden in plaats van discussiëren met mij!" Toen ik te horen kreeg dat ik havo-vwo mocht gaan doen, werd het vuurtje al helemaal aangewakkerd en met de jaren is mijn droom groter geworden. Uiteindelijk ben ik in 2011 afgestudeerd. Daarna ging het helaas niet zoals ik gepland had: ik kwam niet aan de bak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soms had ik het gevoel van: moet ik niet gewoon opgeven? Ik weet niet waar het aan lag. Natuurlijk heb ik eraan gedacht dat het kon liggen aan m'n naam en het feit dat ik buitenlands ben, maar er was ook een economische crisis gaande. Ik denk dat het een combinatie van alles was, maar je gaat wel heel erg aan jezelf twijfelen. Connecties en netwerk zijn heel belangrijk in de advocatuur en dat is het vervelende bij mensen met een allochtone achtergrond: wij hebben vaak niet dat netwerk. Mijn moeder is schoonmaakster en mijn vader zit ook niet in dat wereldje, dus dan mis je die voorsprong van iemand die een lijntje kan uitzetten.

Mijn drive heeft ervoor gezorgd dat ik niet opgaf. Ik dacht: ik wil dit behalen, dus hoe kom ik daar? Daarbij is het als alleenstaande moeder ook heel belangrijk om een goed support system om je heen te hebben, maar je moet er ook dingen voor opgeven. Het leven loopt niet altijd zoals je wil. Dat heb ik nu wel geleerd: het leven kan je richting veranderen, maar je moet zelf besluiten hoe je weer op het goede pad komt."

- Yoleiny (33)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie