FunX

‘Badr Hari moet niet zeuren’

  1. Newschevron right
  2. ‘Badr Hari moet niet zeuren’
Volgens advocaat Bénédicte Ficq is haar cliënt Badr Hari 23 kilo afgevallen sinds zijn arrestatie. Ook de gedetineerde chef-kok John Smeets vertelde op FunX dat het eten in de gevangenis niet overhoudt. Moet er beter gekookt worden voor gevangenen in Nederland? Moeten ze dat zelf doen? Of moeten ze niet zeuren? Luisteraars discussieerden hierover in CritiX.

Stelling
Op FunX.fm stond de stelling: 'Ook in de bak heb je recht op een gezonde prak.' Ruim 76% van de stemmers was het hier mee eens.

Reacties
loladebaas: "Badr moet niet zeuren. Hij kan gewoon boodschappen doen. En niemand valt hem lastig in de gevangenis."
Zouhier_071: "Het is aardig luxe in jilla hoor."
JoU_Overvecht: "Zet mij dan maar ook even in de cel om 23 kilo af te vallen."
Diiiii_: "Dus? Er zijn ook mensen die juist aankomen in de gevangenis.. Ligt helemaal aan jezelf. Waarschijnlijk verliest Badr gewoon spiermassa."
Jaouad: "Ik heb twee jaar vast gezeten en zit nu in een open kamp. Het eten is hier inderdaad niet te doen. Je krijgt magnetron maaltijden die we blackbox(es) noemen. Daar zit heel weinig eten in en het voedt niet. Zelf koken kan alleen als je geld hebt. Dat heeft lang niet iedereen achter de tralies."

Marco heeft zelf in de gevangenis gezeten en de maaltijden bevielen hem goed op de woensdagen.

Gwendolynn vindt dat gedetineerden blij moeten zijn dat ze eten krijgen, omdat veel mensen buiten de gevangenis noodgedwongen ongezond eten.

CritiX
Presentator Q-Bah werd gebeld door mensen die nu vast zitten.

{source}

{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag (21-23u). Meepraten? Stuur een mail naar critix@funx.nl Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie