FunX

SPOKEN: Nederland gooit vluchtelingen op straat

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Nederland gooit vluchtelingen op straat
De Nederlandse staat gooit vluchtelingen die niet terug kunnen op straat. Daarmee hopen ze dat de vluchtelingen door de slechte omstandigheden alsnog terug gaan. Dit is natuurlijk te onmenselijk voor woorden. Daarom voert een grote groep Nederlandse burgers en vluchtelingen actie tegen dit beleid.

Manu gaat in gesprek met Sartip, één van de vluchtelingen uit Den Haag. Ook spreekt hij met Kwinten de woordvoerder van de Haagse groep vluchtelingen. Op 12 en 13 maart staan er namelijk weer acties gepland.

Bijen in levensgevaar

Zonder bijen geen groenten, geen noten, geen chocolade, geen koffie en geen fruit. Tachtig procent van alle planten op aarde zijn voor de voortplanting of evolutie afhankelijk van de bestuiving van de bij. Maar bijen lijken ook al een tijdje bedreigd te worden door verschillende bestrijdingsmiddelen. Manu vraagt aan Herman van Bekkem van Greenpeace en Tjeerd Blacquiere, onderzoeker verbonden aan de Wageningen Universiteit hoe het nu eigenlijk gesteld staat met de bij.

Duidelijke Taal

Nino dropt woensdag zijn mixtape Transmigratie 4, waarvan je al eerder de videoclip '2013' kon zien op FunX. Voordat het zo ver is, geeft hij in de rubriek Duidelijke Taal aan een groot bewonderaar te zijn van het werk van Tupac. Daarom heeft hij gekozen voor het nummer "Letter To My Unborn Child".

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/vpzOYiib970" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Space Age Poetry

Justin Samgar, ofwel de Poetry Pusher, heeft z'n album Space Age Poetry klaar liggen en een geheime luistersessie al achter de rug. Hij schreef voor deze uitzending van SPOKEN desalniettemin een speciale SPOKEN-voordracht over de bijtjes en ook geeft hij een primeur van z'n debuutalbum.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201303102100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1

The Left - Gas Mask
Jay Z - Minority Report
Nast Ft. John Lennon - Imagine
K'Naan - The Seed
Immortal Technique - Death March
Nino - 2013
Tupac - Letter To My Unborn Child
Common Ft. Cee-Lo - A Song For Assata
Nas & Damian Marley - Land Of Promise

Uur 2

Mos Def - Climb
Wu Tang - Killa Beez
Lupe Fiasco - Birds And The Bees
Schoolboy Q Ft. Kendrick Lamar - Birds & The Beez
Cunninlynguists Ft. Masta Ace - Seasons
Poetry Pusher Ft. Joost van Kersbergen - Grasgroene Vingers
Blu Ft. Jimetta Rose - Spring Winter Summer Fall
Outkast - Extraterrestrial
Killa Bees - Fatal Sting
Ster advertentie
Ster advertentie