FunX

Ronnie Flex wint twee Edison Pop Awards en kondigt track met Famke Louise aan

  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex wint twee Edison Pop Awards en kondigt track met Famke Louise aan

Ronnie Flex heeft 2017 zeker weten van hem gemaakt. Hij dropte onverwachts zijn album Rémi, dat goed werd ontvangen. Zelfs zo goed dat hij werd genomineerd voor drie Edison Pop Awards. De awardshow is enorm en binnen de hiphopscene waren er veel nominaties. Reporter Ouassima was bij de Pop Awards en sprak met onder andere Ronnie Flex, SFB, Josylvio en Tabitha.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bijzonder jaar

Het is geen geheim dat 2017 een groot jaar was voor de urban scene. Rappers als Boef en Ronnie Flex veroverde de Nederlandse charts en domineerden de Spotify-lijsten. Ook dit jaar beloven de artiesten het weer groots aan te pakken. Josylvio vertelt dat 2018 echt zijn jaar wordt: "Heel veel mensen gaan nu pas zien wie Josylvio echt is."

wie is de grote winnaar?

Ouassima vroeg wie er sowieso een award mee naar huis zou nemen en Ronnie Flex' naam viel een paar keer. Met zijn goed ontvangen album Rémi werd de rapper maar liefst drie keer genomineerd. Tabitha geloofde in ieder geval erg in hem:

"Is Dit Over en Blijf Bij Mij, waar ik zelf ook aan heb gewerkt, waren toch hele mooie momenten. Hij heeft me altijd gesteund en het was gewoon superleuk dat we samen mochten werken op tracks. Ik gun hem de hele wereld en ik weet zeker dat hij mij dat ook gunt."

boaz en mr. polska

Toen het moment daar was, bleek het dat die artiesten echt gelijk hadden. Ronnie sleepte maar liefst twee awards binnen en was daarmee de grote winnaar van de avond. De rapper won twee awards, maar gaf één aan producer Boaz van de Beatz. Volgens Ronnie heeft de producer hem enorm geholpen met zijn carrière:

"Niet eens alleen Boaz, maar ook Mr. Polska moet ik erbij betrekken. Ik was rond de zeventien jaar en toen ik zwartreed met de trein om bij die jongens te komen en ik had niet eens geld voor eten. Die guys hebben voor me gekookt, pizza's gekocht, alles. Toen niemand voor me zorgde hebben Mr. Polska en Boaz voor me gezorgd."

famke louise

Eenmaal bijgekomen van de winst, deed Ronnie nog een grote onthulling: hij heeft samengewerkt met Famke Louise. De rapper sprak positief over haar en de samenwerking. Hij noemde de track zelfs "één van de hardste tracks" die hij heeft gemaakt: "Ik was best wel verbaasd om te zien hoe goed ze het doet in de studio. Ze is echt een lieve meid en pikt alles goed op."

Ster advertentie
Ster advertentie