FunX

Rofum vs. Spoken debat!

  1. Newschevron right
  2. Rofum vs. Spoken debat!
De dag begon zonnig. Hoog vanuit de hemel scheen de zon op het Julianapark in Utrecht waar het Roffest Festival dit jaar plaatsvond. Al gauw kwam er bewolking en zware regenval voor in de plaats, maar dat weerhield het festival er niet van aan te zijn. Manu was gevraagd om met Spoken een format te creeëren voor het debat dat op het festival paatsvond. Klik verder voor de uitzending.

Er is maar één onderwerp waardig om over te debatteren en dat is ons huidige monetaire stelsel.
Wat is de toekomst van geld? Hoe lang zal de € zichzelf nog staande houden? Maar ook: is de huidige crisis, waarvan het einde nog lang niet in zicht is, niet de perfecte aangelegenheid om een alternatief 'systeem' te introduceren?

En zo werd er heftig en bevlogen gediscussieerd met oud RTL-Z verslaggever, ondernemer en schrijver; Willem Middelkoop, schrijver en redacteur van het NRC Handelsblad; Maarten Schinkel, de man die aan bloggen een nieuwe betekenis gaf; Nalden en mede-oprichter van de 'onafhankelijke' Tilburgse cultuurfabriek; Hans van Dorssen.

Maar Spoken had ook de dichters Ellen Deckwitz, Najiba Abdellaoui en Neo uitgenodigd om aan het debat een woordinhoudelijke wending te geven.

DJ PCM had z'n platen meegenomen en voorzag het geheel van muzikale inhoud. Manu sprak achteraf met iedereen die aan het debat meedeed over hun visie op onze 'economische' toekomst.
Download hier de show!
Ster advertentie
Ster advertentie