FunX

"Hip Hop heeft geen uitleg meer nodig"

  1. Newschevron right
  2. "Hip Hop heeft geen uitleg meer nodig"
“Hoe zien die carrières eruit? Hoe begint het en waar gaat het naartoe? Wat is het plan erachter?” Het zijn vragen waar documentairemakers Thomas Abera (Puna) en Bart van den Aardweg nu wel hun antwoord op hebben. Twee jaar lang volgden ze Jiggy Djé, Akwasi en Keizer voor de Hip Hop docu Vanaf Nu.

De docu, die op 30 november om 21.00 uur in premiere gaat op muziekzender Xite, had een aantal jaar geleden een hele andere insteek. “Waarom krijgt Hip Hop geen aandacht, maar wel miljoenen views op YouTube?” Maar de makers kwamen al snel tot de conclusie dat Hip Hop eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft.

Thomas en regisseur Bart besloten mee te reizen met drie totaal verschillende subgenres binnen de scene: de zakelijke Jiggy Dje, ‘lang leve de lol’ Keizer en de kunstzinnige Akwasi."Ik was heel boos op Akwasi"
Tijdens het maken van de docu, hebben Thomas en Bart heel wat meegemaakt. "Tijdens Queensbridge op Koninginnenacht stond akwasi op stage en besloot gewoon vanaf ongeveer vijf meter hoog naar beneden te springen. Hij had zo een adrenaline kick, maar ik was boos. Maar nu ben ik ook wel blij dat het in die docu zit."

Soundtrack
Bij zo'n muzikale Puna-documentaire hoort natuurlijk ook een soundtrack. Lees hier meer erover.Ster advertentie
Ster advertentie