FunX

CritiX: Sylvana's VIVAgate en trouwen buiten je cultuur

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Sylvana's VIVAgate en trouwen buiten je cultuur
CritiX stond zondag in het teken van VIVA-gate en gemengde huwelijken. Na VIVA-gate besloot de VIVA om Sylvana Simons een column te geven. Nog voordat het verscheen was er al ophef over: "Ik las dat ik blijkbaar niet kan schrijven en de column werd al afgebrand voordat het bestond," vertelde Sylvana zondag bij Zarayda in CritiX.

Elkaar begrijpen

Sylvia Witteman vond het schandalig dat Sylvana aangenomen werd door haar huidskleur, maar daar was Sylvana het niet mee eens: "Ik vertelde haar dat ze zich boos moest maken om al die mensen die NIET aangenomen worden door hun kleur. (..) Wat is er mis met elkaar begrijpen? Ik snap dat de VIVA moeite heeft met het schrijven van artikelen met diverse achtergronden, als ze moeite hebben met het vinden van redacteuren met verschillende achtergronden."



Gemengd huwelijk

Fidan Ekiz is van Turkse afkomst en heeft een Nederlandse man. Ze had verwacht dat zo'n gemengd huwelijk moeilijk zou zijn, zoals bijvoorbeeld bij een mogelijke besnijdenis van zoonlief of alleen al bij het bepalen van het aantal kinderen. Dat liep echter anders: "Het is me erg meegevallen. Ik denk dat tijden veranderen. Tien of vijftien jaar geleden was dit echt wel lastiger gegaan." Natuurlijk levert zo'n mix van culturen ook de nodige grappige momenten op:

Ster advertentie
Ster advertentie