FunX

Zo schieten Rotterdamse en Amsterdamse ondernemers Suriname te hulp

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Zo schieten Rotterdamse en Amsterdamse ondernemers Suriname te hulp

Er is dringend hulp nodig in Suriname, want het land wordt hard getroffen door de coronapandemie. Er is sprake van de hoogste alarmfase en daarom schieten mensen vanuit Nederland op verschillende manieren te hulp. In Jouw Stad vertellen ze hoe.

Stadswandeling voor Suriname

De Rotterdamse ondernemer Huggy Thomas zet zich al vijf jaar in voor Suriname. Om meer aandacht te vragen voor de coronasituatie, organiseert hij stadswandelingen. Op 19 juni vindt er weer een plaats in het centrum van Rotterdam. "We gaan heel veel dansen en gewoon lopen om te laten zien dat de Surinamers in Rotterdam de Surinamers in Suriname steunen."

Huggy Thomas over zijn zorgen over de coronasituatie in Suriname

T-shirts en truien voor Su

De Amsterdamse Wally zet zich normaal gesproken met zijn zoontje in namens zijn stichting Voetballen voor Veiligheid, maar heeft nu ook een actie opgestart voor Suriname. Via Instagram verkopen ze t-shirts en truien waarvan de opbrengst naar hulpmiddelen gaat. "Vrijdag worden er al dozen verstuurd met levensmiddelen en medicijnen. Maar als mensen nog een steentje willen bijdragen, zoek dan contact met Voetballen voor Veiligheid."

Wally vertelt hoe hij Suriname helpt

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX 4 Su

De coronapandemie treft Suriname harder dan ooit. Er is op dit moment sprake van de hoogste alarmfase en er worden gemiddeld 200 besmettingen per dag gemeld op een totaal van 600.000 inwoners. Op de intensive care geldt code zwart. Er is een tekort aan middelen en aan medische krachten. Daarom heeft Suriname jouw hulp hard nodig. Doneren kan via deze link!

Eerst meer lezen? Check alle info en verhalen op FunX.nl/4su.

Ster advertentie
Ster advertentie