FunX

Marja Ruigrok maakte haar droom waar

  1. Newschevron right
  2. Marja Ruigrok maakte haar droom waar
Marja Ruigrok wilde op de middelbare school 'directeur van een reclamebureau' worden. De reclamewereld leek haar glamorous en spannend. Ze liep stage bij een reclamebureau en ontdekte dat er veel gebruik werd gemaakt van marktonderzoek. Marja begon vervolgens haar eigen onderzoeksbureau Ruigrok/ NetPanel.

Zelfvertrouwen
Marja was 25 jaar toen ze haar eigen bedrijf oprichtte. Ze heeft altijd gedacht: "Dat kan ik wel". Haar vader werkte jarenlang als ambtenaar en haar moeder als huisvrouw, Marja heeft het ondernemersbloed dus niet van haar ouders gekregen. Wel is ze opgevoed met flink wat zelfvertrouwen, dat heb je nodig als je een eigen bedrijf succesvol wil maken. Inmiddels runt ze naast Ruigrok/ Netpanel ook nog een reclamebureau (Headline), samen met haar broer.

Politiek
Drie jaar geleden werd Marja Ruigrok gevraagd om actief te worden voor de VVD in de Amsterdamse gemeenteraad. Het kost haar meer tijd, maar het levert tegelijkertijd ook meer lol op dan ze vooraf had gedacht. Ze vindt het interessant om zo intensief met haar eigen stad bezig te zijn.

Beluister de uitzending Hi5 waar Marja Ruigrok te gast was:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201202191700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie