FunX

Harde werkers Josylvio en Chivv zijn nu big boys in de scene

  1. Newschevron right
  2. Harde werkers Josylvio en Chivv zijn nu big boys in de scene

Josylvio en Chivv scoren in Nederland hit na hit en staan om en om op één in de Nederlandse charts. Wat drijft deze twee artiesten om buiten zichzelf uit te stijgen? Hoe komen immense hits zoals Cartier, Catch Up, Ewa Ewa en Ride Or Die tot stand? Die vragen kregen de topmannen van Un4gettablemusic en Hella Cash vandaag voorgeschoteld tijdens ADE BeatsTalk in de Melkweg.

Afsluiting

Chivv stond onlangs nog op #1 met het album 2 Borden 1 Tafel en Josylvio kreeg dat vorige week ook weer voor elkaar met Gimma. Wat doet het succes van het zoveelste hitalbum nog met ze? Chivv zegt bij ADE BeatsTalk dat het mooi is dat zo veel mensen naar zijn muziek luisteren en het kunnen waarderen. Josylvio ziet het ook als een soort einde van een periode waarin hij keihard aan het album heeft gewerkt: "Ik kan nu het album afsluiten."

Spannend

Als je zo veel succes hebt als Josylvio en Chivv, dan stijgt natuurlijk ook de verwachting bij de fans. Dat geeft het volgens Chivv een extra dimensie: "Het blijft spannend om een album uit te brengen. De verwachtingen zijn hoger, maar de game kan ook raar zijn."

Van Justin Bieber win je niet

Josylvio herkent die rare wendingen waar Chivv het over heeft. Hij maakte het zelf mee: "Een week voor mijn albumrelease bracht Travis Scott ineens een aantal tracks uit. Dat soort dingen zijn tricky en maken het spannend." Chivv maakte dat ook mee: "Toen we 4x Duurder uitbrachten kwam net de Despacito remix met Justin Bieber uit. Daar win je niet van en dat soort dingen verrassen je."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het geheim van Chivv

Uit de ADE BeatsTalk bleek al snel dat beide rappers volgens hetzelfde geheime recept te werk gaan. Zo zegt Josylvio: "Het geheim van Chivv is dat hij altijd in de studio zit. In de industrie brengen mensen een keer een 4x Duurder uit en Chivv heeft er voor ieder album vier klaarliggen, omdat hij altijd in de studio is. Chivv kan kiezen."

Harde werker

Ook Josylvio is volgens Chivv iemand die altijd in de studio zit en daar keihard werkt. Wat ze ook gemeen hebben, is dat ze zich in het maakproces niet richten op het mogelijke succes van het nummer: "Als ik in de stu ben, dan maak ik muziek", zegt Chivv. "Ik hou me niet bezig met de nummer een, maar ik let wel op de sound."

Wie helpen je?

Maar wie kiest dan de hits uit? Chivv zegt dat zijn team bij hem helpt met kiezen, maar dat hij altijd zelf bepaalt wat hij uitbrengt: "Iedereen mag zijn mening geven maar aan het einde van de dag moet ik tevreden zijn en zeggen dat het goede shit is." Bij Josylvio gaat het ongeveer hetzelfde: "Bij mij bemoeien mijn label, familie en vrienden zich met mijn muziek. Als ik zie hoe zij reageren en het is een motion, dan staat het hoger in mijn lijst."

Afwisseling

Bij de keuze voor tunes komt ook een brok ervaring kijken. Josylvio beseft maar al te goed dat de singles elkaar moeten afwisselen. Hij bracht onlangs Vroeger uit en zegt dat de opvolger niet hetzelfde kan zijn: "Ik kan nu niet weer met een Vroeger-type-of-pokoe komen. Wel met een straatpokoe."

Van Panamera naar Scherp

Josylvio gebruikt zijn ervaring ook voor de nieuwe generatie artiesten, zoals Ashafar bij zijn Hella Cash: "Ik heb dat met Ashafar en zijn Panamera. Hij nam heel veel van dat soort tunes op, omdat het een formule is die werkt. Ik gaf Trobeats toen de opdracht om hem alleen maar westside beats te geven. Toen kwam hij terug met Scherp. Dat heeft zijn hele sound getwist. Je kan niet altijd hetzelfde leveren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roeien zonder riemen

Er komt een hele nieuwe generatie aan en Josylvio en Chivv zien dat alleen maar als iets positiefs: "Ik hoor wel eens dat de oude generatie geen money heeft gepakt, maar als je geen money hebt gepakt, dan ligt het aan jezelf," zegt Josylvio. "Hef is een goed voorbeeld van de oude generatie die zijn carrière goed heeft geflipt. Ik had ooit ook geen riemen, nu heb ik een boot en gouden riemen."

"Ik ga jullie neuken-mentaliteit"

Die gouden riemen zijn mooi, maar Josylvio begon ooit met niets. Hij had echter wel een straatmentaliteit en dat heeft hem ver gebracht: "Ik ben erin gekomen met die radicale mentaliteit van: ik ga jullie neuken. Nu ben ik rustiger. Positiever. Ik treed op voor duizenden, smoke wanneer ik wil. Ik ben nu een andere speler in de game." Chivv herkent dat: "Ik hoef niet meer om mij heen te kijken. Ik kan money maken met wat ik leuk vind en dat is een blessing. Ik kom van rappen in de schuur. Real life shit. Nu moet ik die money pakken."

Ster advertentie
Ster advertentie