FunX

Munchi haalt uit naar Azealia Banks

  1. Newschevron right
  2. Munchi haalt uit naar Azealia Banks
Munchi is ontzettend kwaad op Azealia Banks, omdat ze de track Esta Noche van hem heeft gebruikt zonder zijn toestemming en nu als single wil releasen. Dat was te merken in het FunX-interview dat hij gisteren gaf. De Nederlandse dj noemt haar manier van handelen bitchshit, "Als zij zo graag een track wil maken, dan pakt ze maar zelf dat Montell Jordan-ding. Laat mij met rust. Ik hoef haar geld niet."

Munchi over Azealia Banks

{source}
<iframe width="550" height="145" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61338563&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Geen toestemming

Wat Munchi het meest stoort is dat Azealia Banks zich niet aan afspraken houdt en stappen zet zonder zijn toestemming. Het platenlabel van Azealia, Interscope Records, deed Munchi eerst een bod van 5.000 dollar ter compensatie. Na het eerste bod heeft de dj een tegenbod gedaan, wat werd afgewezen. Daarin eiste hij inspraak in de clip en artwork. Bij State Magazine zegt de dj: "Ik ben religieus en wil niet meewerken aan iets met die satanische shit die in de mode is ofzo – dingen die ik bij haar eerder wel ben tegengekomen.” Daarna twitterde Banks dat de single niet zou uitkomen ‘omdat Munchi denkt dat ik bij de Illuminati zit.’ Daardoor was het voor Munchi snel afgelopen. Ook een nieuw aanbod met publieke excuses en 50.000 dollar deden hem niets.

Montell Jordan / Claudja Barry

Esta Noche is een moombathon-track waarin Munchi een sample gebruikt van zijn favoriete Montell Jordan nummer: Get It On Tonight. Dat is overigens weer een cover van Claudja Barry. "Ik heb die beat gemaakt voor de club en gratis online uitgegeven. Ik was niet van plan om er iets commercieels mee te doen. Nadat Azealia haar mixtape uitbracht kreeg ik een notice dat ze mijn track gebruikten." Hierdoor kwam het tot een twitterruzie tussen Munchi en Azealia Banks.

{source}
<iframe width="550" height="145" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F5352255&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Geld vs respect

Geld speelt geen rol voor Munchi: "Wat als ik 50.000 dollar heb? Dan heeft zij die track en doet zij ermee wat ze wilt en krijg ik niet de proper credit ervoor. Dan ben ik iets van elf keer gedissrespect met haar bitchshit en moet ik maar geld aannemen." Munchi stoort zich aan deze manier van werken. "Je hoeft het maar te vragen en als ze dat had gedaan dan had ik wel 'ja' gezegd." Volgens de dj is dat een ongeschreven regel tussen artiesten.

Single teruggetrokken

Munchi geeft geen toestemming voor Esta Noche en volgens de Amerikaanse website Complex Magazine heeft Azealia Banks daarom besloten om de single terug te trekken. Al is haar profielfoto nog steeds de hoes van Esta Noche waarop 'ft. Munchi' staat. "Het gebeurt altijd in de muziekindustrie en iedereen houdt zijn bek erover. Maar dat hoeft niet," aldus de Nederlandse dj.

Afrojack

Ook Afrojack viel waarschijnlijk het Munchi-verhaal op. Hij twitterde: "I just saw a guy stealing a song, and then getting pissed someone stole the song he stole... #musicindustry2013". De tweet lijkt indirect een veeg uit de pan voor Munchi. De moombathon-dj vindt de reactie lachwekkend: "Hij moet gewoon z'n bek houden. (..) Hij heeft deze shit het meest meegemaakt van iedereen. De persoon die het niet had moeten zeggen, zegt het dus nu. En waarom indirect, hou dan gewoon je bek!"

{source}
<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p>I just saw a guy stealing a song, and then getting pissed someone stole the song he stole... <a href="https://twitter.com/search/%23musicindustry2013">#musicindustry2013</a></p>&mdash; Nick van de Wall (@djafrojack) <a href="https://twitter.com/djafrojack/status/250954986593341440" data-datetime="2012-09-26T13:48:25+00:00">september 26, 2012</a></blockquote>
<script src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
{/source}

Riptide

Producer Riptide heeft er op Facebook ook het een en ander over te zeggen:

Ster advertentie
Ster advertentie