FunX

‘Pestkoppen moeten worden aangepakt’

  1. Newschevron right
  2. ‘Pestkoppen moeten worden aangepakt’
Tim Ribberink was 20 jaar toen zichzelf van het leven beroofde. Zijn ouders plaatsten deze week zijn afscheidsbericht in de krant. Hierin gaf Tim aan dat hij zoveel gepest werd, dat hij het leven niet meer aankon. Wie of wat had Tim kunnen redden? En zijn omstanders – die niet ingrijpen – niet net zo schuldig als de pestkoppen? Op FunX.fm stond daarom de stelling: ‘Mensen die geen actie ondernemen zijn net zo schuldig als pesters zelf'. 54 % van de stemmers was het eens met de stelling.

Reacties

Hilda: Ik vind eigenlijk van wel.. Je laat het gebeuren hoe erg je het ook vindt. Als ik het zie gebeuren, bemoei ik me er gewoon mee.

Tiresha: I agree. Als je vrienden bent met iemand die pest, zou ik er zeker wat van zeggen. Anderzijds snap ik wel dat bepaalde mensen er niks van durven te zeggen omdat ze zelf ook bang zijn voor 'the bully'.

Ineke: Ik vind van wel. Misschien niet net zo schuldig, maar draagt wel een deel van de schuld.

Youness: Mensen die zelfmoord plegen vind ik schuldiger dan mensen die pesten. Mensen die pesten zijn onzeker wat ik echt heel zielig voor ze vind maar mensen die zelfmoord plegen zijn egoïstisch en ondankbaar. De schade die ze achterlaten is enorm.

Shirlanda: Mensen die pesten zijn gewoon zielig. Mensen die er niks van zeggen en pas achteraf zeggen dat het erg is zijn hypocriet! Deze mensen die zelfmoord plegen: ik vind het wel zielig. Je kan zulke mensen niet beoordelen en zeggen dat ze zwak zijn! Is makkelijk praten voor een buitenstaander. Hij hoeft niet dag in dag uit aan te horen wat je bent enz. Ik zeg niet dat zelfmoord de juiste uitweg is, maar ga niet voor een ander oordelen als jij niet weet wat er in die persoons hoofd spookt . Het is gewoon triest dat het zover heeft moeten komen.

CritiX

In CritiX sprak Q-Bah o.a. met FunX-luisteraar Sanaa. Zij doet een lerarenopleiding (net als de overleden Tim Ribberink). Tijdens haar stage kwam ze al verschillende pestkoppen tegen:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66600909&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag 21.00-23.00 uur. Meepraten? Stuur een mailtje naar critix@funx.nl
Ster advertentie
Ster advertentie