FunX

SBS6-presentator gegijzeld in Shanghai

  1. Newschevron right
  2. SBS6-presentator gegijzeld in Shanghai
Als presentator van het SBS6-programma Oplichters in het Buitenland kom je in enge situaties terecht, maar zo'n angstig moment als in het nieuwe seizoen had Kees van der Spek nog niet meegemaakt. Hij vertelde vanochtend in Start dat hij gegijzeld is geweest in Shanghai: "Ik liet me masseren in Shanghai en had daarom geen setje om. Dat liep helemaal fout. Op een gegeven moment ging de masseuse weg en stonden er twee uitsmijters voor me die zeiden: 'Je creditcard of we vermoorden je.' Toen dacht ik 'fuck' en uiteindelijk betaalde ik ze."

Geldwisseltruc

Kees is vanaf aankomende zondag (21.30u) weer wekelijks te zien op SBS6 in het nieuwe seizoen van Oplichters in het Buitenland. Naast Shanghai bezoekt hij ook onder andere de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar hij zich heeft laten bestelen door geldwisselaars. "Je wisselt bij iemand die voor een geldwisselkantoor staat voor een hogere koers en op het moment dat je het geld wilt bekijken, tikt een ander (een handlanger) op je schouders. Je let even niet op, de wisselaar is weg en de helft van het geld dat je in handen hebt is waardeloos Wit-Russisch geld."Hoe herken je oplichters?

Fernando vroeg Kees vanochtend in Start iets dat hij zich al heel lang afvraagt. Hoe herken je die oplichters? "Overal waar veel toeristen lopen zie je mannetjes staan op hoekjes die de boel in de gaten houden", zei Kees. "Op het moment dat ze je aanspreken stellen ze altijd de volgende kernvragen aan je: Hoe lang ben je hier? Ben je hier eerder geweest? Reis je alleen? En wanneer ga je weer weg? Als je snel weggaat, alleen bent en er nog nooit bent geweest, dan ben je van hun."

Wil je zien hoe Kees de strijd met de oplichters aangaat? Check dan 'Oplichters in het buitenland', iedere zondag om 21.30 bij SBS6.

Ster advertentie
Ster advertentie