FunX

Regisseur Shady El-Hamus over 'Forever Rich': "We zijn obsessief bezig met succesvol worden"

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Regisseur Shady El-Hamus over 'Forever Rich': "We zijn obsessief bezig met succesvol worden"

Morgen is het zover: dan komt de allereerste Nederlandse Original Forever Rich, uit op Netflix. Regisseur Shady El-Hamus vertelt in Start hoe deze bijzondere film tot stand is gekomen en welke belangrijke boodschap er achter het spannende verhaal schuilt.

Regisseur Shady El-Hamus over 'Forever Rich' : "We zijn obsessief bezig met succesvol worden"

Succes

Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat kwamen kort na de release van De Libi op het idee voor deze film. "Het verhaal van De Libi was: als je een droom hebt, moet je daar vol voor gaan." Toen Shady en Jeroen de kans kregen om voor Netflix de allereerste Nederlandse Original te maken, wilden ze ook de andere kant van het verhaal over succes vertellen. "Op het moment dat je iets hebt bereikt - dat je geld hebt, dat je status hebt, dat je succes hebt - dan komt daar heel veel stress bij kijken. Het is niet: en toen leefden ze nog lang en gelukkig. Nee, dan begint het pas. De kernvraag voor deze film was dus eigenlijk: op het moment dat je succes hebt behaald, hoever ben je dan bereid te gaan om het te behouden?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Richie

In Forever Rich zie je hoe opkomende rapper Richie, gespeeld door Jonas Smulders (De Oost, Paradise Drifters), zijn carrière tot een steeds hoger level tilt. Maar als hij vlak voor een optreden wordt overvallen door een gewapende bende en de videobeelden hiervan viral gaan, komt zijn imago op het spel te staan.

De druk van social media is volgens Shady dan ook een belangrijk thema in Forever Rich. "Op social media kan je zijn wie je wil zijn. Je kunt een soort imago bouwen en helemaal leven naar dat imago." Dat is precies wat er gebeurt bij Richie, de hoofdpersoon uit de film. "Die blaast zichzelf eigenlijk op. Hij maakt zich groter dan hij is en doet zich stoerder voor. Dan moet hij dat vervolgens ook naleven." Wanneer dat niet lukt, brengt hij zichzelf in een lastige situatie. "Omdat hij zich langzaam begint te beseffen van: misschien ben ik wel te ver van mezelf vandaan gedreven."

Boodschap

Naast dat Forever Rich een entertainende en spannende film is, snijdt de film dus belangrijke thema's aan. De belangrijkste boodschap die het overdraagt is volgens Shady dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven. "De film vraagt eigenlijk: wat is succes je waard? We zijn allemaal zo obsessief bezig met succesvol worden en iemand zijn in het leven. Dat is cool, maar blijf wel bij jezelf en verlies jezelf niet in die trip, want het kan ook obsessief worden en dat is een giftig ding. Dat is gevaarlijk."

Ster advertentie
Ster advertentie