FunX

AUDIO: De ups en downs van Charlie Murphy

  1. Newschevron right
  2. AUDIO: De ups en downs van Charlie Murphy
Charlie Murphy staat volgende maand voor het eerst op het podium in Amsterdam. Het optreden maakt deel uit van zijn Acid Trip tour die al 12 maanden aan de gang is. Een goede reden voor FunX-presentator Fernando om even een belletje te plegen met de oudere broer van Eddie Murphy.


Thuissituatie
Afgezien van het acteren, schrijven van comedy sketches en het optreden als stand-up comedian, heeft zijn leven er niet altijd rooskleurig uitgezien. Eddie en Charlie hadden vroeger bij hun ouders thuis niet hun lolbroek aan zoals veel mensen verwachten. Volgens Charlie ging het er gewoon normaal aan toe zoals bij elk ander gezin."Er was geen tromgeroffel, zowel mijn ouders als wij waren normale mensen", aldus Charlie.

Verdriet
Sinds 2009 is Charlie een alleenstaande vader van twee kinderen. Zijn vrouw kwam in dat jaar te overlijden. De pijn verdwijnt niet zomaar volgens de komediant. "Ik geloof niet dat het iets is wat je alleen te boven kan komen. Als je God niet in je leven hebt, maakt het je af. Het verdriet en de pijn die er bij komen kijken, maken je af man", aldus Murphy. Het opvoeden van zijn kinderen vindt hij nu het belangrijkst. De acteur wacht altijd op ze als ze terug van school komen.

Eddie
Als Eddie nu stand-up comedy zou doen, dan is het geen Raw of Delirious. Het zou dan volgens Charlie een volwassen man zijn die tegen je praat. "Hij zou niet over de ijscowagen grappen maken, dat vindt hij nu maf." Murphy's broer komt niet met een nieuw optreden omdat het niet nodig is. Eddie heeft volgens hem al geschiedenis geschreven. Hij heeft gewonnen en hoeft niks meer te bewijzen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60277849&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie