FunX

"Alleen Maar Nette Mensen? Leuke film!"

  1. Newschevron right
  2. "Alleen Maar Nette Mensen? Leuke film!"
Robbert Blokland bespreekt deze week alleen maar goede films in Movietime. We beginnen met 'Alleen Maar Nette Mensen', wat volgens de filmkenner een hele leuke film is. Ook raadt hij de spectaculaire actiefilm Dredd en de Nederlandse documentaire Gesneuveld aan.

De regisseur van Alleen Maar Nette Mensen spaart niemand: Nederlanders, Marokkanen, Surinamers en Afrikanen worden allemaal op de hak genomen. Robbert Blokland prijst de jonge acteurs die het volgens hem erg goed doen. "Het is een ongebruikelijk leuke Nederlandse film!"

Gesneuveld is een docu over Nederlandse militairen die de nabestaanden van de vijftien overleden soldaten volgt. Het is volgens Robbert ontzettend heftig om de getuigenissen te horen: "Regisseur Robert Oey heeft geregistreerd hoe gezinnen uit elkaar gevallen zijn, hoe mensen zelfmoord gepleegd hebben of in een psychose beland zijn." Het is volgens Robbert een goede en nare film, waarvan het vooral goed is dat het vastgelegd is op niveau.

Judge Dredd was in de jaren '90 een vreselijke film volgens de filmkenner. Het had volgens Robbert niets met de oorspronkelijke strip te maken. Gelukkig is de nieuwe versie Dredd anders. Robbert vindt de actie spectaculair en revolutionair, zoals bij The Matrix. Ook roemt hij de humor en is de filmkenner blij dat Sylvester Stallone er niet in speelt.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63018310%3Fsecret_token%3Ds-fXxz1&show_artwork=true&secret_url=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie