FunX

Battlebeest Raymzter knockout gedisst?

  1. Newschevron right
  2. Battlebeest Raymzter knockout gedisst?
Raymzter is dit jaar al dissend teruggekomen in de rapscene, maar nu reageren collega's en onbekend nieuw talent fel terug. State Magazine heeft het zelfs over een knockout van Raymzter, door de disstrack #Raynovatie van de achttienjarige Berry.

Modediscussie

Morad en Shay belden in Fresh 'n Up met Riza, de hiphopkenner van FunX en vroegen hem waarom de battle hiphopland in zijn greep houdt. Hij zegt dat het een probleem is tussen oldschool rappers en newschool rappers. Riza noemt het een modediscussie over 'swag' en 'uggs'. "Als je je als rapper druk maakt om wat anderen rappen, dan zit je toch in de verkeerde business. Dan kan je beter bij de Story gaan werken."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F95834736"></iframe>
{/source}

Aandacht

Riza kiest geen kant in de battle tussen Berry of Raymzter, maar hij heeft wel props voor de keiharde disstrack van Berry. "Bij disstracks ga je over de limiet heen om duidelijk stelling te nemen en aandacht te vragen. Voor een nieuwe rapper is het het ideale middel om tussen de grote rappers te belanden. En laten we eerlijk zijn, iedereen heeft het nu over die track."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/dECAom6gRKo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Platen maken

Volgens Riza moet Raymzter muziek blijven maken en bewijzen dat hij harder is dan de newschool. "Ik heb nog geen track van Raymzter gehoord sinds zijn terugkomst die op het oude niveau zat. Raymzter moet doen waar hij goed in is: de studio in gaan en platen maken, platen maken, platen maken."

Battlebeest

Wat betreft battles denkt Riza dat Berry op moet passen voor Raymzter: "Hij is een veteraan en zeker als het op battlen aankomt. Hij heeft een tijd bij de top van de Nederlandse battleaars gehoord. Brainpower en Klopdokter waren misschien wel de enige concurrenten die hij had. Als het om freestylen en battlen gaat, dan is het een beest. Ik weet niet of je hem dan tegenover je wilt hebben."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/hbinFTUx9X8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie