FunX

CritiX: Te veel aandacht voor de Verenigde Staten

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Te veel aandacht voor de Verenigde Staten
De Amerikaanse verkiezingen zijn volop in het nieuws, maar ondertussen is in China de volgende president aangewezen en daar hoor je nauwelijks iemand over. Zijn we teveel bezig met de Verenigde Staten? Of zijn we zo afhankelijk van de grootmacht dat de verkiezingen directe invloed heeft op onze levens?

Dinsdag kon je de hele dag reageren op de stelling: ‘De presidentsverkiezingen in de V.S. krijgen hier te veel aandacht’. Een hele kleine meerderheid (53%) was het uiteindelijk eens met de stelling.

Reacties

Tarek: Er is altijd veel aandacht voor de VS. Deal with it.
Faatje: Ik vind dat er veel belangrijkere zaken zijn, die het nieuws moeten halen. Vaak weten mensen niet wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt. Tijd voor ander nieuws.
Kenza: De orkaan Sandy heeft in Haïti 1336 kinderen getroffen en in de Dominicaanse Republiek waar 378 kinderen. Zulk nieuws is toch veel belangrijker?
Emre: Amerika heeft Europa bevrijd en Europa kon zichzelf weer opbouwen met de Amerikaanse Marshallhulp. Dus ja, er moet aandacht zijn voor de VS.
Amine: De VS-verkiezingen zijn belangrijk. Of je het nou leuk vindt of niet: dat wat er in Amerika gebeurt beïnvloedt ook jouw portemonnee.

CritiX

In de radioshow CritiX sprak Q-Bah met verslaggever Brenda Stoter, die op dat moment in New York was.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66466499&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag van 21.00-23.00 uur. Meekletsen? Mail je naam en telefoonnummer naar critix@funx.nl

Ster advertentie
Ster advertentie