FunX

"Elke dag sterven 2200 kinderen door diarree"

  1. Newschevron right
  2. "Elke dag sterven 2200 kinderen door diarree"
Ieder jaar zet 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor een 'stille' ramp tijdens Serious Request. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dat zijn er elk jaar ruim 800.000, ofwel 2200 kinderen per dag.

Vanaf morgen tot en met kerstavond zullen DJ’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering zich laten opsluiten in het glazen huis in Leeuwarden. De DJ’s eten deze 6 dagen niets en maken 24 uur per dag live radio, televisie en zijn online te volgen met als doel zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen.

Heb jij zelf een goed idee om geld in te zamelen? Laat het dan weten via kominactie.nl! Alle donaties gaan voor 100% naar het Rode Kruis. Maar wat gaat het Rode Kruis doen met jouw geld? Woordvoerder van het Rode Kruis Hanna Emmering vertelde het vanmorgen in Start:Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Ook in de Keniaanse hoofdstad Nairobi komt een Glazen Huis te staan. Daar is het thema girl empowerment en FunX is erbij!


Ster advertentie
Ster advertentie