FunX

Goed leren voor examens door te ruiken

  1. Newschevron right
  2. Goed leren voor examens door te ruiken
De examenkandidaten horen het deze week waarschijnlijk vaker: "Goed eten, veel leren en vroeg naar bed gaan, want dan komt het goed." Die adviezen van mama kent iedereen wel, maar wist jij dat je door geuren je resultaten kunt verbeteren?

Geur

"Tijdens het leren moet je al een bepaalde geur geroken hebben. Als je precies die geur meeneemt naar je examen, dan komt hetgeen dat je geleefd hebt weer naar boven," dat vertelde kunsthistoricus Caro Verbeek vanochtend in Start aan Fernando. Wat ook helpt is volgens Caro om zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen. "Hou iets in je hand terwijl je ruikt. Neem dat object mee en voel daar weer aan, ruik er weer aan tijdens het examen en er is nog meer kans dat de informatie naar boven komt."

Beste geuren

Wil je weten wat de beste geuren zijn die je kunt gebruiken? Beluister dan wat de kunsthistoricus nog meer te vertellen had.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F93506372"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie