FunX

Jessie (23): “Ik werd niet serieus genomen omdat ik danser wilde worden, maar lach nu als laatste”

foto: Jessie (l) en goede vriend Jaimy (r).
  1. Newschevron right
  2. Jessie (23): “Ik werd niet serieus genomen omdat ik danser wilde worden, maar lach nu als laatste”

"Ik ben geboren met drie gaten in mijn hart. Inmiddels heb ik er na mijn operatie nog maar een en daar moet ik voor altijd mee leven. Daar heb ik het in het begin best wel moeilijk mee gehad. Als jonge jongen zat ik ook in een moeilijke thuissituatie toen mijn ouders gingen scheiden. Doordat ik in aanraking kwam met dansen, is mijn hele leven uiteindelijk veranderd. Het zorgde ervoor dat ik positief in het leven begon te staan. Wat ik altijd probeer, is iedere dag dankbaar door het leven te gaan. Ik wil mensen die iets soortgelijks als ik meemaken, inspireren en laten zien dat elke dag je laatste kan zijn en dat je er alles uit moet halen.

Ik raakte ooit geïnspireerd door een groepje jongens die ik ergens in een garage zag dansen. Ik vroeg hen of ik een keertje met hen mee mocht trainen en op die manier is het gaan rollen. In het begin werd ik niet serieus genomen door mensen in mijn omgeving. Ze vonden dat ik er niks mee kon bereiken. Dat was best wel een zware tijd. Als iemand continu tegen je zegt dat je het niet gaat maken, is het moeilijk om je droom na te jagen. Toen mensen dat zeiden dacht ik: ik ga nu zo keihard trainen dat je ooit op een dag gaat zien waar het me gaat brengen.

Iemand die qua dansen dezelfde dingen als ik heeft meegemaakt, is mijn goede vriend Jaimy. Ik leerde hem zo’n twaalf jaar geleden kennen toen we op dezelfde dansschool zaten. Inmiddels werken we veel samen en maken we dansvideo’s om anderen te inspireren. Elke keer dat we een tegenslag kregen, zagen wij dat als een motivatie. We wisten dat we ons door bepaalde situaties heen moesten vechten als we echt iets wilden bereiken in het leven. We hadden een grote visie en daarmee kom je uiteindelijk heel ver. We hebben altijd zoveel mogelijk geprobeerd om alle negativiteit te negeren en dat heeft ons uiteindelijk ver gebracht.

Jaimy heeft uiteindelijk het programma ‘Everybody Dance Now’ gewonnen en ik stond in de finale van ‘Battle On The Dancefloor’. Dat gaf ons echt een boost om hiermee door te gaan en nieuwe kansen voor onszelf te creëren. Zo zijn we naar het buitenland gegaan om workshops te geven en heb ik in een uitverkochte AFAS Live gestaan met Edsilia Rombley en opgetreden met Fatman Scoop. Dat is iets waar ik heel trots op ben. Ik hoop ooit nog met Missy Elliott op het podium te staan. Zij heeft een hele grote invloed gehad op de dansscène en geeft ook veel credits aan de dansers. Dat vind ik dope. Er mag naar mijn mening meer waardering komen voor dansers.

Mijn grote droom voor de toekomst, is het starten van een agency met Jaimy. Hiermee willen we mensen die niet gezien worden een groot platform bieden waardoor zij nieuwe kansen kunnen krijgen in de danswereld. Ook in de stad waar wij vandaan komen, Almere, is er zoveel talent, maar toch bestaat er een negatief beeld over de stad. We willen dat soort talent juist laten groeien door hen een platform te bieden. Ons grootste doel is om anderen te kunnen inspireren."

- Jessie (23)

CLOSE UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie