FunX

Typhoon vraagt aandacht voor homo's in Suriname

  1. Newschevron right
  2. Typhoon vraagt aandacht voor homo's in Suriname
Typhoon heeft de muziek tijdens zijn concert in Suriname even stopgezet. Speciaal om aandacht te vragen voor de homogemeenschap. De rapper/zanger die daar is voor zijn Lobi Da Basi tour, kreeg er veel positieve reacties op.

"Iedereen begon te juichen en te applaudisseren. Fantastisch. Een paar homo's/lesbo's die in mijn omgeving stonden begonnen te huilen."
Dat vertelde Boris Dittrich van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch aan Morad & Shay.

Anti-discriminatiewet
De mensen die in tranen uitbarstten tijdens het Typhoon-concert voelden zich eindelijk eens een keer serieus genomen. Morad & Shay belden met Boris, omdat hij in Suriname was op uitnodiging van de homogemeenschap. Niet zonder reden natuurlijk.

Suriname krijgt mogelijk een wet
die discriminatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders strafbaar stelt. Dat bleek deze week uit de gesprekken die zijn gevoerd met parlementariƫrs in Paramaribo. "In Suriname is homoseksualiteit niet strafbaar, maar er is ook geen wet die homoseksuelen beschermt."

Bullet
Een tijdje geleden werd de track Bullet in Suriname uitgebracht. Dat nummer zit vol homohaat, maar is wel populair daar. Zo populair dat de homogemeenschap er gewoon last van ondervindt. "Daarom is het juist extra belangrijk dat een populaire artiest als Typhoon uitspraken heeft gedaan die het nummer Bullet tegenspreken. Fantastisch vind ik het."



Ster advertentie
Ster advertentie