FunX

Yes-R gaat op zoek naar jong raptalent in 'Go With the Flow'

  1. Newschevron right
  2. Yes-R gaat op zoek naar jong raptalent in 'Go With the Flow'

In het Zapp-programma Go With the Flow gaat rapper en presentator Yes-R op zoek naar jong raptalent tussen de tien en zestien jaar. Vanmorgen kwam Yes-R samen met de tienjarige Aaliyah a.k.a. Lilly Kleine en de zestienjarige Dylan langs in Start om te vertellen over de nieuwe show.

In het diepe

Yes-R herkent zichzelf wel in de hongerigheid van de jonge rappers. Aan de andere kant begrijpt hij ook de zenuwen, want de kandidaten worden heel erg in het diepe gegooid. Ze moeten zich gelijk op televisie bewijzen voor een jury.

''Ik herken mezelf heel erg in de kandidaten.''

Kansen grijpen

De zestienjarige Dylan is nu ongeveer anderhalf jaar serieus met muziek bezig. Ook voor die tijd maakte hij graag muziek, maar toen wist hij nog niet dat er ook geld mee te verdienen was. Toch is dat niet het enige wat voor hem belangrijk is. Hij kan namelijk ook zijn emoties kwijt in de muziek. Toen hij de oproep van Go With the Flow zag besloot hij zich gelijk op te geven.

''Ik moet gewoon elke kans met beide handen aangrijpen.''

Lil Kleine

De tienjarige Aaliyah is inmiddels ook ongeveer anderhalf jaar bezig met rappen. Ze begon met rappen toen Lil Kleine doorbrak. Dat hij haar grote voorbeeld is, bewijst ook haar rapnaam: Lilly Kleine. De Amsterdamse rapper heeft haar al twee keer ontmoet en was erg enthousiast over haar raptalent.

''Ik begon met rappen toen Lil Kleine beroemd werd. Ik ken al zijn liedjes.''

Grote namen

In Go With the Flow worden de jonge kandidaten in contact gebracht met bekende artiesten. Uiteraard geeft Yes-R zelf zoveel mogelijk tips en tricks, maar ook andere artiesten staan hem bij. Zo werken er ook verschillende producers mee, zoals Monsif, Dopebwoy, Chievva en Brownie Dutch. De jonge talenten maken een track samen met één van de producers. Vervolgens gaan ze langs bij een rapper om hun track te laten horen, zoals Ali B, Gers Pardoel, Brace, Keizer, Jayh, Latifah en F1rstman. Uiteindelijk moeten ze voor de jury verschijnen, die bestaat uit Dio en IAmAisha.

Winst

De winnaar van de show krijgt een groot optreden tijdens Bevrijdingsfestival met een bekende rapper. Daarnaast wordt er een single uitgebracht en een bijbehorende videoclip opgenomen. Aaliyah en Dylan hopen natuurlijk allebei op de winst en lieten in Start alvast even hun rapskills horen.

Vanavond is de eerste aflevering van Go With the Flow te zien om 17.15 op Zapp.

Ster advertentie
Ster advertentie