FunX Amsterdam

Yes-R wil rap introduceren in musicalwereld

  1. Newschevron right
  2. Yes-R wil rap introduceren in musicalwereld
Rapper Yes-R is vanaf januari 2015 te zien in de musical Hartsvrienden, maar wie denkt dat hij al zingend in een maillot zal rondhuppelen, heeft het mis. In Sound of The City Amsterdam vertelde de toekomstige musicalster dat hij naast verhalenverteller vooral een stoere rol zal spelen “Ik ben een soort van Al Pacino-achtige dude in de musical.”

In de musical zitten behoorlijk wat zanggedeeltes, maar dat zag Yes-R niet zitten. Hij loste dat op door tijdens zijn auditie gewoon te rappen. “Ik dacht ik ga gewoon heel brutaal proberen te rappen tijdens de auditie en dat viel gelukkig in de smaak.” Daarmee heeft Yes-R een trend gezet als eerste rapper in een musical.

Hartsvrienden (Engels: Blood Brothers) is een musical uit 1983, geschreven door Willy Russell. Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek Les Frères Corses, geschreven door Alexandre Dumas in 1844 en gaat over een tweeling (jongens) die na hun geboorte worden gescheiden en opgroeien in totaal verschillende sociale milieus. Toch komen ze elkaar tegen, raken bevriend en worden uiteindelijk verliefd op dezelfde vrouw, met grote gevolgen.



Ster advertentie
Ster advertentie