FunX

Docu 'Mooi Man': Waarom praten mannen niet over hun uiterlijke onzekerheden?

foto: YouTube: Spuiten en Slikken
  1. Newschevron right
  2. Docu 'Mooi Man': Waarom praten mannen niet over hun uiterlijke onzekerheden?

Ruim vier op de tien mannen in Nederland is onzeker over hun uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Spuiten en Slikken. Helaas is het een onderwerp waar niet iedereen makkelijk over praat. In de docuserie Mooi Man onderzoekt Stijn de Vries het mannelijk schoonheidsideaal en waarom mannen niet open durven te zijn over hun onzekerheden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taboe

"Het is een taboe-onderwerp en daarom wilde ik deze docu maken", vertelt Stijn. Volgens hem heerst nog steeds het idee dat mannen niet over hun uiterlijke onzekerheden horen te praten. "Je hoort je emoties weg te stoppen en niet over je gevoelens of onzekerheden te praten, want dat is dan 'verwijfd'.

Toch zijn ook veel mannen onzeker over hun uiterlijk. Zo steeg het aantal cosmetische ingrepen onder mannen sinds 1997 met maar liefst 325 procent. Zelf is Stijn al jaren onzeker over zijn haargrens, dunne armen, slungelige lichaam, man boobs en gebrek aan sixpack: "Het lijstje houdt maar niet op".

Onzekerheid

Door het maken van de documentaire is hij erachter gekomen dat iedereen wel ergens onzeker over is. Maar vaak zit het allemaal tussen je oren en valt het anderen helemaal niet op. "Je zit er alleen zelf mee."

Waar die onzekerheid dan toch vandaan komt? "We zijn opgegroeid met media, billboards, Instagrammodellen en porno waarin elke man een sixpack heeft. Het lijkt wel alsof iedereen spieren hoort te hebben als je man bent en succesvol wil zijn. Dus dat beeld is in mij gaan nestelen en is gaan etteren en nu wil ik dat zelf ook."

Stijn de Vries maakt nieuwe docu over mannelijke onzekerheid

Mooi Man

Vanaf dinsdag 2 augustus 17:00 uur zie je elke week een nieuwe aflevering van Mooi Man op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.

Ster advertentie
Ster advertentie