FunX

Adje verrast fans met nieuw album BASE, geproduceerd door Roselilah: "De hardste producer van dit moment"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Adje verrast fans met nieuw album BASE, geproduceerd door Roselilah: "De hardste producer van dit moment"

Uit het niets dropte Adje gisteren het album BASE, met gastbijdrages van onder andere Murda, Cho en Mario Cash. Na Vossig met Reverse, Streetknowledge met Esko en AllesGroot met Architrackzis is dit het 4e studio album dat Adje dropt. En opnieuw in samenwerking met maar één producer. Dit keer is dat Roselilah. In Start kwamen zij langs om te vertellen hoe BASE tot stand is gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fijne samenwerking

"Ik heb een hele dope klik met Rosalilah. Haar sound bevalt me erg. Ze is naar mijn mening een van de hardste producers van dit moment", vertelt Adje aan Fernando. Volgens hem heeft deze producer hem "jonger" en "frisser" laten klinken, doordat ze soms streng tegen hem was. Adjes favoriete track van Base is - op dit moment - de melodieuze track Monsters.

"Ik laat mijn melodieuze kant te weinig zien."

Wie is Roselilah?

''Voor een producer is het iets moeilijker om naamsbekendheid te krijgen'', zegt Roselilah, maar toch gaat ze lekker. De 21-jarige is al 8 jaar bezig met het maken van muziek. "Op school was het even tussen mijn huiswerk door aan beats werken." Inmiddels is dat wel wat serieuzer geworden.

Ze kreeg pas echt de smaak te pakken toen ze rappers op haar beat hoorde spitten. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Simpel, Roselilah stuurde een shitload aan dm's en e-mails naar artiesten. "Rappers houden van gratis beats."

Samenwerkingen

Met Adje kwam ze via via in contact. "Ik kende een andere producer die met Cho werkte. Ik mocht van hem een beat opsturen en een week later kreeg ik een audiofile van mijn beat met Adje en Cho erop." Naast Adje en Cho heeft Roselilah ook al samengewerkt met namen als Jayh, Hef en SFB. Dus what's next voor deze zeldzame vrouwelijke producer? "Ik hoop een keer een collab met Migos of Metro Boomin te maken."

Ster advertentie
Ster advertentie