FunX

'Jongens te kinderachtig voor de club'

  1. Newschevron right
  2. 'Jongens te kinderachtig voor de club'
Een Antwerpse club voor 18 jaar en ouder gooit de leeftijdgrens voor jongens omhoog naar 20+. De reden die ze aanvoeren is dat jongens minder snel volwassen zijn en zich vaker misdragen. Is dat logisch of noemen we dat leeftijdsdiscriminatie? In CritiX kon jij reageren naar aanleiding van de stelling: “Jongens zijn minder snel volwassen, dus mogen zij op latere leeftijd de club in.”

Reacties

Van de FunX-luisteraars was 40 procent het eens met de stelling. Dat betekent dat de meerderheid (60 procent) vindt dat de uitgaansleeftijdgrens gelijk moet zijn voor jongens en meisjes! Via de FunX Facebook en Twitter stroomde reacties binnen. Lees er hieronder een aantal.

Chiva: Eens! Jongens misdragen zich vaker en bederven de avond van anderen.
Given: Vrouwen worden te snel serieus zodat ze hun negatieve eigenschappen kunnen camoufleren ... Wij mannen zijn explosief maar alsnog positief!
Andre: Ik zie ook genoeg meisjes vechten in de club, dus geen verschil...
Tim: Staan meiden te wachten op getrouwde mannen die tegen hun aanschuren ? Lijkt me niet, dus oneens!
llse: Joh, is niet de enige clubs. Andere clubs doen dat allang en nu is het opeens een big thing?
Priscilla: Mee eens, wat betreft jongens en volwassenheid, dat tweede vind ik een tikkeltje overdreven.
Natasja: Hebben ze eindelijk door dat mannen later volwassen worden..

CritiX

Tijdens de liveshow van CritiX reageerde ook Bart Clerckxx, eigenaar van de Antwerpse club Nox die de aparte leeftijdgrens gaat invoeren. Beluister hieronder zijn reactie:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60516108&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie