FunX

Philly Moré over nieuwe album: "Ik had geen zin meer in het muziek maken"

foto: Instagram/ phillymore
  1. Newschevron right
  2. Philly Moré over nieuwe album: "Ik had geen zin meer in het muziek maken"

De fans van Philly Moré moesten even wachten op nieuwe muziek, maar afgelopen week werd hun geduld eindelijk beloond. Op zijn nieuwe album Less Is Moré is de rapper open over de mentale struggles die hij de afgelopen jaren heeft gekend. "Ik had nergens meer zin in en voelde me als een mindere in de scene", vertelt hij aan Cartiez.

Video niet beschikbaar

Mentale struggles

Het was even stil rondom Philly Moré. Naast het uitbrengen van een single hier en daar, liet een album een tijdje op zich wachten. Hij legt uit dat dit meerdere redenen had. "Bepaalde deuren gingen niet open en mentaal zat het ook niet erg mee." Op een gegeven moment had de rapper helemaal nergens meer zin in en dus ook niet in het muziek maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onzeker

De artiest had het gevoel dat hij gezien werd als een van de minderen van de scene. "Doordat mensen me zo behandelden kreeg ik heel sterk het gevoel dat ik minder was dan de rest." Philly Moré vertelt dat de samenwerkingen die hij wilde niet lukten. "Als artiest zijnde heb je een visie over hoe een bepaalde track eruit moet gaan zien. Als dat negen van de tien keer dan niet lukt, ga je toch wel snel denken: oké misschien is er dan iets mis met me."

Mensen om hem heen

Door de mensen om hem heen kreeg de rapper weer motivatie. "Ze zeiden tegen me: 'Bro, vergis je niet: je bent echt hard', wat me erg motiveerde. Successen als 'Tranen In De Studio' was ik vergeten en mensen moesten dit echt weer even tegen me zeggen." Vrienden, familie en collega-rappers van Philly waren zijn therapie, waardoor hij weer motivatie kreeg om aan zijn album te werken. De rapper heeft inmiddels de smaak weer te pakken en legt uit dat hij vol inspiratie zit. "Ik wil eigenlijk nog een album droppen dit jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gado Is Great

Met tracks als Energy en Gado Is Great vertelt Philly Moré het verhaal achter de rapper. "Het geloof was de afgelopen jaren een beetje verwaterd bij mij, maar ik heb het weer opgepakt. Ik vind het belangrijk om een houvast te hebben in een hogere macht." In de tune Spiritueel is veel pijn te horen. "Als je goed luistert hoor je waar ik de afgelopen vier jaar mee gestruggled heb."

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie