FunX

In gesprek met de koning over racisme

  1. Newschevron right
  2. In gesprek met de koning over racisme

Koning Willem-Alexander was gisteren op werkbezoek in Amsterdam Zuid-Oost. Een groep jongeren, bij elkaar gebracht door organisatie IZI Solutions, kreeg de kans om met de koning in gesprek te gaan over racisme. En er werd besproken wat de jongeren zelf tegen uitsluitingsmechanismen kunnen doen en wat politieke leiders eraan zouden moeten doen. Dionne Abdoelhafiezkhan vertelde er vanmorgen in Start alles over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

morele verantwoordelijkheid

Volgens de groep moeten de politieke leiders de morele verantwoordelijkheid pakken. Ze wilden weten of de koning de verantwoordelijkheid zou willen nemen om echt afwijzend tegen racisme te zijn. Hij gaf aan dat het voor hem moeilijk is om zich hard uit te spreken tegen racisme.

"Hij is op zoek naar een manier waarop hij alle Nederlanders kan meenemen in het gedachtengoed."

Willem-Alexander is het er mee eens dat het systematische karakter van racisme niet meer door de beugel kan. En hij wil hier graag nog verder over in gesprek gaan.

nieuwe symboliek

De groep heeft gisteren ook wat geleerd. Een aantal aanwezigen hadden het namelijk over de Zwarte Pietdiscussie. Maar volgens de koning is de Zwarte Pietdiscussie al gewonnen en is Piet al bijna de deur uit. Hij zei dat de groep zich beter op een andere symboliek van racisme kan focussen, zodat ze die ook kunnen helpen verwijderen.

Ster advertentie
Ster advertentie