FunX

Klaas Wilting: "Holleeder verandert niet"

  1. Newschevron right
  2. Klaas Wilting: "Holleeder verandert niet"
Topcrimineel Willem Holleeder is binnenkort te zien in College Tour en dat zorgt nu al voor flink wat ophef. Ook bij Klaas Wilting die politiewoordvoerder was ten tijde van de Heineken ontvoering, waar Holleeder destijds bij betrokken was. Hij gelooft niet dat Holleeder veranderd is en vindt dat de crimineel veel te groot wordt gemaakt.

College Tour

Wilting vindt het jammer dat een hoog aangeschreven programma als College Tour heeft besloten om Holleeder uit te nodigen als gast: "Ik vind het van de zotte dat een topcrimineel in een programma als College Tour komt. (..) Dat kan gewoon niet." Verderop in het interview voegt hij daaraan toe: "Neem het nou van mij aan, het gaat om de kijkcijfers."

Educatieve Holleeder?

Klaas Wilting begrijpt niet hoe Willem Holleeder educatief voor het publiek kan zijn. "Er zijn onderzoeken gaande naar liquidatie, maar tot nu toe kunnen ze het nog niet bewijzen naar zijn richting. Ik wil niet zeggen dat hij het gedaan heeft, maar de onderzoeken lopen nog steeds. Hij heeft niet alleen Heineken ontvoerd, maar daarna is het ook een afperser geweest en ik denk niet dat hij bij College Tour gaat zeggen wat hij nog meer heeft uitgespookt."

Onveranderd

Iedere crimineel verdient volgens Klaas Wilting een tweede kans, maar bij Holleeder ligt het net iets anders: "Voor Heineken was hij al behoorlijk bezig, lees de boeken er maar op na. Dan verwacht je dat iemand wat geleerd heeft en ermee stopt, maar vervolgens is hij rustig doorgegaan. Hij ging daarna weer de cel in, maar dan alleen voor hetgeen dat wel bewezen kon worden. Ik geloof niet in een andere Holleeder, maar in eentje die een ander beeld naar buiten toe wil creëren, terwijl hij van binnen hetzelfde is."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62293144&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie