FunX

Vrijwilligerswerk helpt bij zoeken carrière

  1. Newschevron right
  2. Vrijwilligerswerk helpt bij zoeken carrière
Zarayda Groenhart gaat deze week voor 'Ik Kom In Actie NU' bij een aantal scholen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht langs. Hier gaat ze met jongeren praten over dingen die ze kunnen doen om het leven voor iemand anders een beetje makkelijker te maken. In totaal komen 300 MBO leerlingen voor 30 goede doelen drie dagen lang in actie in de drie grote steden.

Mythe?
"We gaan kijken of de mythe klopt; als je iets goeds doet voor iemand anders of je jezelf dan ook beter voelt", aldus Zarayda tijdens Hi5. De jongeren gaan onder meer vrijwillig in een bejaarde tehuis helpen variërend tot het soep koken voor arme mensen. "Het is leuk om eens kennis te maken met kleine dingen die je kan doen om te kijken of je een ander daarmee kan helpen en ook wat dat kan doen bij/met jezelf,"

Voordelen
Sommige mensen vragen zich af of het wel nut heeft om vrijwilligerswerk te doen. Als mensen denken aan werk, denken ze immers ook aan geld verdienen. De BNN-presentatrice had hier wel antwoord op; "het is soort bewustzijn wat je kan hebben dat je ook werk doet en goede dingen doet als je iets vrijwillig doet of als je daar niet direct geld voor krijgt en dat het ook waarde heeft zonder dat je er geld voor krijgt. Ik denk dat het wel goed is om eens te ervaren."

"Het kan ook zo zijn dat als je nog niet zo goed weet wat je wil in het leven of dat je nog niet goed weet wat je carrière is. Dat kan je juist ook ontdekken als je ergens vrijwillig gaat werken. Je gaat iemand anders helpen maar het kan ook zo zijn dat je daardoor veel beter in het vizier krijgt wat je zelf wilt gaan doen in het leven en daarom is dat ook een hele leuke kant," aldus Groenhart. FunX-presentator Serkan gaf bovendien als tip dat het goed staat op je C.V.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76799516"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie