FunX

Rotterdamse Gianinni danste in show van Kanye West: "Het was geweldig"

foto: Instagram: @gianinni
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse Gianinni danste in show van Kanye West: "Het was geweldig"

Dansen voor the one and only Kanye West? Voor de Rotterdamse danser Gianinni kwam die droom afgelopen 24 november uit. Hij behoorde na kapot zware audities tot het kleine groepje van twaalf uitgekozen auditanten voor de Bijbelse show genaamd Nebuchadnezzar: A Kanye West Opera. Hoe dit allemaal is gegaan, vertelde hij in Start met Fernando.

Last minute

Gianinni woont al tien jaar in Los Angeles en zit daar bij een dans agency. Die agency stuurt een mailtje naar de dansers wanneer een grote artiest met een show komt. Dat gebeurt normaal gesproken zo'n drie dagen van tevoren, maar die vrijdag gebeurde het last minute, drie uur voor de audities. Crazy! Aangekomen bij de audities waren er zo'n honderd dansers, waarvan er uiteindelijk maar acht tot twaalf uitgekozen zouden worden. "Toen was het natuurlijk strijden. [...] Wanneer ik binnenstap heb ik die mentaliteit van: this is mine."

Top 12

Na een vier uur lange auditie, bleven er steeds minder auditanten over, totdat Gianinni behoorde tot de laatste vijftien.

"De choreograaf haalde drie mensen naar voren die naar huis werden gestuurd. Nu zaten we nog met de laatste twaalf en iedereens hart bonsde als een gek. Ik dacht: ik kan niet zo dichtbij komen en dan naar huis worden gestuurd. Dat kan gewoon niet. Uiteindelijk kreeg de top 12 te horen: 'Gefeliciteerd, you got the job.'"

Onwerkelijk

Het was inmiddels middernacht en Gianinni was helemaal kapot, maar hij moest zich de volgende ochtend alweer om 8 uur melden voor repetities met Kanye. Ondanks zijn jarenlange ervaring blijven dit soort momenten onwerkelijk voor Gianinni: "Ik ben gewoon een normale jongen uit Rotterdam. Ik moet mezelf nog altijd even knijpen als ik met zulke grote artiesten werk. Kanye kwam binnen, groette ons en was meteen super gefocust. Op zaterdag hadden we de repetitie en de volgende dag zou de show al zijn."

In de wolken

De repetities duurden uiteindelijk zo'n veertien uur, maar na keihard strijden was het op zondag eindelijk zover. Gianinni heeft genoten: "Het was geweldig. Je bent helemaal in de wolken en je staat daar gewoon met Kanye."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie