FunX

LIVE: Herdenking vliegtuigramp MH17 bij FunX

  1. Newschevron right
  2. LIVE: Herdenking vliegtuigramp MH17 bij FunX
Nederland staat vandaag stil bij de vliegtuigcrash van de MH17 in Oekraïne. In de RAI Amsterdam is een (besloten) herdenking voor alle nabestaanden van de slachtoffers.

FunX herdenkt MH17

FunX-dj Natasja Gibbs praat je vanaf 13.00 uur bij over de herdenkingsbijeenkomst van MH17. FunX schakelt om 14.00 uur live over naar Radio 1 waar verslaggever Lara Rense verslag doet vanaf de herdenkingsbijeenkomst. Ook houden we één minuut stilte op de zender.Herdenkingsceremonie

Dertig nabestaanden noemen tijdens de herdenkingsceremonie de namen van alle 298 slachtoffers. Vier nabestaanden voeren persoonlijk het woord of dragen een gedicht voor. Namens de regering spreekt minister-president Mark Rutte.

Muziek

De muziek tijdens de herdenking wordt verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Ook treden Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace op. Maartje van Weegen leidt de herdenkingsbijeenkomst.

Herdenking Radio 1

Wil je de hele herdenking op de radio volgen, luister dan op maandag vanaf 12.50 uur naar onze collega's op NPO Radio 1.
Ster advertentie
Ster advertentie