FunX

Voorlichting over LBHT-jongeren van start

  1. Newschevron right
  2. Voorlichting over LBHT-jongeren van start
Voorlichting over lesbiennes, homo's, bi's en transgenders wordt vanaf vandaag op elke school in Nederland verplicht gegeven. COC-voorzitter Tanja Ineke is trots dat het nu eindelijk zover is: "Dit is echt heel erg belangrijk. Homojongeren en transgenders hebben het echt zwaar op school. Ze worden gepest en uitgescholden. De helft van de leerlingen zegt dat school geen veilige plek is om uit de kast te komen." Het COC denkt dat de sociale acceptatie door middel van voorlichting wordt bevorderd.

Lesmethodes
Voor de scholen zijn lesmethodes beschikbaar gesteld op een aantal sites. Ze hebben daarbij zelf de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende manieren van voorlichten. Bij de voorlichting zijn volgens Ineke een aantal kerndoelen opgesteld: "Leerlingen moet leren om met respect over seksuele diversiteit te praten en daarmee om te gaan."

Paarse Vrijdag
Op 14 december, Paarse Vrijdag, wordt extra aandacht besteed aan homofobie. Op die dag laten leerlingen en leraren zien dat ze tegen homofobie zijn door een paars polsbandje en paarse kleding te dragen. Deze actie is georganiseerd door GSA (Gay Straight Alliances) en wordt bovendien door het COC ondersteund.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69790605&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie