FunX

Uitgaan in een rolstoel, hoe is dat?

foto: VIDEO: AD Rotterdams Dagblad
  1. Newschevron right
  2. Uitgaan in een rolstoel, hoe is dat?

Een avondje de stad in, een kroegentocht of een festival pakken, klinkt leuk toch? Maar zo vanzelfsprekend is dit helaas niet voor rolstoelgebruikers. Vanochtend belde Fernando met Laurens Hodes die in Rotterdam ging checken hoe toegankelijk de cafés en bars zijn voor mensen met een rolstoel.

zwaar Ongeluk

De 24-jarige Laurens is lid van de jongerenpartij Jonge Democraten en zit zelf in een rolstoel. Hij heeft een zwaar ongeluk gehad met zeilen, waarbij hij zijn nek heeft gebroken. Dit zorgde voor behoorlijke schade aan zijn zenuwen waardoor hij zijn leven lang in een rolstoel is beland, maar wat voor invloed heeft dit dan op zijn uitgaansleven?

De kroeg in

Laurens zet zich met Jonge Democraten in om het uitgaansleven toegankelijker te maken voor jongeren met een handicap. Zij zijn gaan kijken hoe toegankelijk de kroegen zijn en of ze samen met kroegmanagers met kleine aanpassingen toch binnen kunnen komen. De leden van de jongerenpartij zijn voornamelijk drempels van ongeveer 20 centimeter hoog tegengekomen. Gelukkig wilden kroegeigenaren meewerken aan een oplossing, zodat rolstoelgebruikers toch binnen kunnen komen. Toch blijft het volgens Laurens lastig voor de eigenaren: "Mensen zijn welwillend om mee te werken, maar het is lastig om in te schatten hoe ze het moeten aanpassen om iemand binnen te krijgen".

toekomst

In de toekomst gaan de Jonge Democraten op zoveel mogelijk plekken proberen te borrelen. Mocht het niet lukken, dan kunnen ze altijd tips meegeven aan de kroegeigenaar.

Ster advertentie
Ster advertentie