FunX

Bas Kosters: Liever oude modellen met power

  1. Newschevron right
  2. Bas Kosters: Liever oude modellen met power
Bas Kosters vertelde vanochtend in Start dat hij liever oudere modellen op zijn catwalk ziet lopen dan jonkies. De modeontwerper vindt namelijk dat iemand appearance moet hebben, er moet staan en zich moet kunnen inleven in het merk. "Ik heb een keer een show met vrij jonge meisjes gedaan, maar ik vond dat moeilijk gaan. Het is leuk als het mensen met power zijn en wat levenservaring hebben." De oudere modellen hebben zichzelf vaak al gevonden, waardoor ze volgens Bas karakter meebrengen op de catwalk.

Imperfectie en power

Maatje 36 is onbelangrijk voor Bas Kosters. Daarnaast hecht hij ook weinig waarde aan een perfecte catwalkloop. "Ik vind het leuker als iemand in zijn of haar eigen hoedanigheid, schoonheid en met een eigen loop over die catwalk loopt. Als je een heel jong iemand hebt, die onzeker over de catwalk trilt, dan is dat minder mooi om te zien." De modegoeroe ziet liever imperfectie en power, "dan iemand die op jonge leeftijd knap is maar geen presence heeft."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62763606&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Modelscout

De modellen van Bas Kosters moeten dus voldoen aan zijn eisen, maar hoe komt de modeontwerper toch aan die dames en heren? De eigenzinnige ontwerper vertelt dat hij veel aanvragen krijgt en dat daar soms juweeltjes tussen zitten. Daarnaast streetcast Bas veel en zoekt hij ook in zijn eigen netwerk of via Facebook. Tot slot houdt hij ook weleens wedstrijden voor modellen.

Penislegging

Bas Kosters wil dat zijn werk als inspiratiebron dient voor toekomstige generaties, nu hij volop in de schijnwerpers staat. De ontwerper beseft zich goed dat seks ervoor zorgt dat de media zich daarom op hem richtten. Met name de piemellegging heeft hem flink wat aandacht opgeleverd."De piemellegging was een duidelijk voorbeeld en mensen vragen zich daardoor af waar ik dan weer mee kom. Terwijl het iets is wat altijd al in mijn werk heeft gezeten." Bas had niet verwacht dat zijn piemellegging nationaal en internationaal ophef zou veroorzaken. "Ik wil gewoon een verhaal vertellen en mijn werk maken. (..) het verbaasde mij zelf ook dat dit zo gebeurde."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62763676&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie