FunX

Waar stond Ali B tien jaar geleden?

  1. Newschevron right
  2. Waar stond Ali B tien jaar geleden?
FunX reporter Chanelva ging bij Ali B langs na zijn theatershow 'Ali B Op Volle Toeren' en vroeg de rapper waar hij tien jaar geleden stond in zijn leven. Hij was namelijk één van de eerste Nederlandse artiesten die je in de eerste jaren van FunX al veelvuldig hoorde langskomen.

Grote Prijs

Ali B werd voor het eerste gedraaid op FunX en herinnert zich van 2002 dat hij vooral gefocust was op de Grote Prijs van Nederland. Hij was destijds een 20-jarige rapper die een jaar later beroemd zou worden in heel Nederland. De bekendheid die volgde was best opmerkelijk, omdat hij dat jaar tweede werd in de Grote Prijs van Nederland. "Volgens mij heeft iemand in de jury toen gezegd: 'Ali heeft dan wel veel fans in het publiek, maar ik denk niet dat het wat wordt met hem.' De rapper heeft het tegendeel tien jaar later inmiddels dubbel en dwars bewezen.

Akon

FunX luisteraars leerden Ali B kennen met liedjes als 'Leven van de Straat', 'Ik Ben Je Zat' en 'Geweigerd.nl'. Toch is één van de meest memorabele momenten voor de rapper niet een nummer, maar een bezoek aan de FunX studio met superster Akon. Ali en Akon hadden destijds samen een remix van Ghetto gemaakt, die tevens gebruikt is in een FunX commercial.

Springplank

Ali B ziet FunX nog steeds als de springplank voor jong talent, zoals The Box in een ver verleden ook was. Daarom sluit de Nederlandse rapper af met: "Ik hoop dat jullie net zoveel voor anderen kunnen betekenen, als dat jullie voor mij hebben betekend."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F55483989&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie