FunX

Daryl van Wouw in Start

  1. Newschevron right
  2. Daryl van Wouw in Start
Hij is voor de meeste mensen te herkennen aan dat ene voorwerp die hij altijd bij zich draagt: de koptelefoon. Maar wat misschien niet veel mensen weten is dat deze man een van Nederlands topdesigners is. Dit jaar staat hij weer met een eigen fashionshow op zijn oude, vertrouwde 'Amsterdam Fashion Week'. We hebben het hier natuurlijk over Daryl van Wouw en morgen is hij te gast in Start.
Maar heb jij een vraag voor Daryl dan kan jij die ook stellen.

Carrière

De half Surinaams, half Nederlandse designer is al aardig wat jaren aan de weg aan het timmeren. Daryl begon zijn fashion avontuur op de modevakschool en stroomde daarna door naar de kunstacademie in Den Haag en Arnhem. Tijdens zijn studie liep hij stage bij couturier Mart Visser en wist hij ook nog eens een leuke stageplek bij Donna Karan in New York binnen te halen.

En alsof dat nog niet genoeg is showde hij tijdens zijn studie zijn eerste collectie op de 'Amsterdam Fashion Week'. In 2003 studeerde Daryl af en sindsdien gaat zijn carrière in sneltreinvaart. Een show tijdens de 'New York Fashion Week' en een eigen 'Daryl van Wouw' boetiek in het centrum van Amsterdam. Tegenwoordig woont Daryl deels ook in Shanghai, China, waar hij zijn eigen fabriek heeft.

Vragen?

Wil jij nou iets vragen aan deze man, dat kan. Mail naar start@funx.nl of luister morgen tussen 08:00 - 09:00 uur naar Start.

Als je trouwens een beetje een idee wilt krijgen van de kleding van Daryl van Wouw, check dan hier beelden van zijn show tijdens de vorige 'Amsterdam Fashion Week':

{youtube}IfSfXAGIheY{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie