FunX

Sarita Lorena over schrijven voor andere artiesten: "Het is sowieso een win voor mij"

foto: Persfoto
  1. Newschevron right
  2. Sarita Lorena over schrijven voor andere artiesten: "Het is sowieso een win voor mij"

Voor latin vibes ben je bij Sarita Lorena aan het juiste adres. De van oorsprong Braziliaanse zangeres bracht dit jaar heerlijke tracks uit zoals Mudar, Descobri en Lágrimas. Een nominatie voor de FunX Music Awards in de categorie 'Artist of the Year - Female' kon dan ook niet uitblijven. In de FMA Avondshow sprak Nordin met Sarita Lorena onder andere over haar nominatie, liveoptredens en schrijven voor andere artiesten.

"Iets te enthousiast"

Net als vrijwel alle artiesten in Nederland heeft Sarita Lorena al een tijdje niet meer kunnen optreden. Vanzelfsprekend keek ze uit naar haar optreden tijdens de FunX Music Awards, maar een botbreuk gooide bijna roet in het eten. "Ik was natuurlijk gaan repeteren vanochtend, maar ik was iets te enthousiast denk ik", vertelt Sarita. "Mijn vinger was ergens tussen gekomen waardoor hij nu gebroken is. Ik ben toen naar het ziekenhuis gegaan, waar ze er gips omheen hebben gedaan, dus naast mijn mooie nagels heb ik nu een hele dikke vinger."

The show goes on

Sarita Lorena vertelde dat ze de blessure opliep tijdens een oefening die ze van haar vocal coach moest uitvoeren. "We deden een oefening voor mijn handen en armen, omdat je tijdens het zingen ook kracht in je armen en handen moet gebruiken. Ik was aan het opdrukken en toen ik de gewichten weer terug wilde zetten, kwam mijn vinger tussen de gewichten en een apparaat terecht, waardoor ik zelfs m'n bot kon zien." Een blessure mag de pret echter niet drukken, want Sarita gaf meteen aan dat ze gewoon zal optreden tijdens de FunX Music Awards.

Nummer 1-hit

Naast het feit dat de zangeres catchy latin-tunes maakt, staat ze er ook om bekend dat ze nummers voor andere artiesten schrijft. Hoewel je zou denken dat Sarita liever grote hits voor zichzelf schrijft, heeft ze er absoluut niks op tegen als een andere artiest een nummer 1-hit scoorde die door haar is geschreven.

"Het is sowieso een win voor mij. Ik weet dat als ik een track op nummer 1 heb staan dat het voor mij net zo'n groot feestje is als wanneer een artiest een nummer 1-hit heeft die door mij geschreven is."

Stem

Wie verdient er volgens jou een FunX Music Award? Je kan nog tot vanavond 23:00 uur stemmen op je favorieten artiesten. Wie er met de prijzen vandoor gaan, wordt donderdag 18 november duidelijk tijdens de awardshow in AFAS Live.

Ster advertentie
Ster advertentie